r
Nosalty Logó

Vajas kifli, dúsított karika, mindszenti kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gábor a Házi Pék
Vajas kifli, dúsított karika, mindszenti kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5912.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    4101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bedagasztjuk az alapanyagokat. Érdemes az élesztőt a tejben egy csipet cukorral felfuttatni, és a szobahőmérsékletű vajat csak akkor adni a dagasztáshoz, ha már a többi összetevő összekeveréséből egy összefüggő tésztaállagot kaptunk.
  2. Tészta érése: pihentessük fedeles tálban 40 percig.
  3. Tészta osztása/mérése: kiflik, karikák esetében 6x80g-ra osztjuk a tésztát, 2 db kalácshoz a kalácsok szálai 6x95g legyenek, majd feladott tésztákat felgömbölyítjük, és letakarva pihentetjük.
  4. A gombócokat pihentetjük 10-15 percig.
  5. A kiflikhez, karikákhoz a tésztákat háromszög alakban vékonyra nyújtjuk, majd felsodorjuk, lemezre helyezzük, a kifliket patkó alakban, a karikákat picit megnyújtva, végüket összecsípve. A slussz, azaz a záródás mindig befele legyen és alulra kerüljön. A kalácsokhoz a hasas szálakat nyújtjuk 25-30 cm hosszúra, majd hármas fonással, a haj fonásához hasonlóan megfonjuk, lemezre helyezzük.
  6. Kelesztés 25-40 percig, általában 30 perc, de lehet változó.
  7. Közvetlen a sütés előtt átspricceljük őket vízzel, és lehet tetszés szerinti apró magvakkal díszítjük.
  8. Sütés: A kifliket és a karikákat 240C°-os gőzzel telített sütőtérbe helyezzük, majd a hőmérsékletet egyből 220C°-ra visszaállítjuk, és így sütjük 12-15 percig. A kalácsokat 215C°-os gőzzel telített sütőtérbe helyezzük, és ugyanezen a hőmérsékleten sütjük 18-23 percig. Tipp a gőz képzéshez: fémtálcára vagy lábosba forró vizet teszünk, és behelyezzük a sütő aljába, vagy egy fémtálcát a sütő aljába előre beteszünk, felhevítjük, és a péksütemény behelyezésekor jégkockákat dobunk rá.
  9. A kisült péksüteményeket ismét átspricceljük vízzel, közvetlen a kisülés után.
  10. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1386
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 29.

Ajánló

A legfinomabb teavajjal megkenve, de igazából bármihez lehet fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gábor a Házi Pék 4 recept

Ezek a péksütemények egy tésztából, a dúsított tésztacsoportból egyszerűen elkészíthetőek és isteni finomak. Aki szeretné vizuálisan is látni az elkészítés pontos menetét, keresse fel YouTube csatornámat (Gábor a Házi Pék), és ott megtalálja a részletes receptvideót is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?