r
Nosalty Logó

Vajas kenyérpuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Vajas kenyérpuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3281.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1031 micro
Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenjünk ki vajjal egy tűzálló tálat. A kenyérszeleteket vágjuk átlósan félbe, rendezzük el a tálban, és osszuk el rajta a puha vajat.
  2. Hintsük meg a mazsolával és a durvára vágott dióval úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle.
  3. Keverjük habosra a tojásokat, a tejszínt, a tejet, a cukrot és az őrölt fahéjat.
  4. Locsoljuk a keveréket a mazsolás-diós kenyérre, majd pihentessük 15 percig, hogy a folyadékot magába szívhassa.
  5. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütő középső részén 45 percig. Akkor jó, ha szép aranyszínű, és a tejszínes keverék kissé megszilárdult.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 24049
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Ajánló

Tipp: ha szeretnénk, áztassuk a mazsolát kevés rumba vagy konyakba, mielőtt a kenyérre szórjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajas kenyérpuding
Csutak Enikő 82 recept

Első hallásra furcsának tűnhet. De amint megkóstoltuk az első falatot, nem fogjuk elhinni, hogy ez a finomság régi, szikkadt kenyérből készült. A felső réteg eszméletlenül finom: ropogós, kalács ízéhez hasonló kenyér, megpirult dió és mazsola. A következő rész miatt nevezhető pudingnak: a tej, a tejszín és a tojás közreműködésével mennyei puding született a kenyérből, és mindezt a fahéj remek íze koronázza. Nem csak nagyon finom, hanem megmentjük a száraz kenyeret is. Mitöbb, királyi köntösbe öltöztetjük.  Bár kissé átgondolva, a recept a Blikk Nők Konyha 2014. márciusi számából való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek