r
Nosalty Logó

Vajas-citromos csirkecombok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Vajas-citromos csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 917 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3665 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1675.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1168 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2426 micro
Összesen 917 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    308.8 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6701 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    2697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1801 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4673 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9703 micro
Összesen 3665 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat sóval, borssal és pirospaprikával befűszerezzük.
  2. Egy serpenyőben felolvasztunk két evőkanál vajat (tehát még nem kell az összes), és felhevítjük. Ha már elég forró, akkor bőrös felükkel lefelé beletesszük a combokat, majd két-három percig sütjük mindkét oldalát, amíg meg nem barnul. Kivesszük a combokat, félretesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe, amiben a csirke sült, beletesszük a maradék vajat, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet és belereszeljük a citromhéjat. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral.
  4. Amint elpárolgott az alkohol, hozzáadjuk az alaplevet, a tejszínt, és belereszeljük a sajtot. Néhány percig hagyjuk forrni, hogy a sajt elolvadjon és összeérjenek az ízek.
  5. Beletesszük a spenótot, és beleforgatjuk a szószba, majd megvárjuk, hogy kicsit összeessen. Az egészet egy hőálló tálba öntjük, és visszatesszük a szószhoz a combokat.
  6. Lefedve, 180 fokra melegített sütőbe tesszük 25-30 percre. Szinte bármilyen körettel tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 806
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 41599
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Damn Delicious-ről van a recept, ami egyik este volt a vacsink. Annyira ízlett, hogy muszáj volt újra elkészítenem, hogy le is tudjam fotózni, mert érdemes ezt a receptet továbbadni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek