r
Nosalty Logó

Vagdalt majonézes tojással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
befa
Vagdalt majonézes tojással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

Összesen 506 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

Összesen 1517 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

Összesen 178 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 506 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2310 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3463 micro
Összesen 1517 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A vagdalthoz

A töltelékhez

Elkészítés

A vagdalthoz

  1. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 tojást, a 2 főtt tojás apróra vágott fehérjéjét, 1 zsemlét, 1 csokor petrezselyemzöldet apróra vágva. Belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. A főtt tojások sárgáját egy kistálban villával összenyomjuk, majd hozzákeverjük a majonézt. (Kb. 1 evőkanálnyit tettem hozzá, a lényeg, hogy ne legyen száraz a tojás, egy kicsit krémes állagot kapjon.)
  3. Egy őzgerincformát kikenünk zsírral. Ebbe belenyomkodjuk a hús egyik felét. Ennek a közepére rátesszük a majonézes tojást, és az egészet beborítjuk a maradék hússal.
  4. Olajos kézzel átsimítjuk, tojással megkenjük, és mehet a sütőbe, ahol készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2986
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprika tévében láttam ezt a receptet. Sajnos nem emlékszem, ki mutatta be :(, de mivel nem macerás, és kicsit más, mint a megszokott fasírozottak, ezért nagyon megtetszett.

Hozzávalók

A vagdalthoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek