Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadkovászos palacsinta recept

hozzászólások (3)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 382 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1524 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 167 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nemszoke
Nem szőke / Nemszoke Wed, 2014-11-12 08:43

Szia Torma! Gondoltam, hogy Te leszel az első hozzászóló, mivel rendkívül lelkes vagy a csoportban, ami igazán inspiráló. Nagyon sokat segítesz a botladozó csoport társaknak. Igaz, hogy szinte én is az elsők között csatlakoztam a csapathoz, de inkább csendes szemlélő vagyok. Azért egy két kenyeret már tettem fel én is. "Megfertőztetek" alaposan ezzel a vadkovásszal, hatalmas kihívás. Kísérletezem rendesen, készítettem már én is kovásszal nokedlit, hosszú metéltet, valóban nagyon jól lehet dolgozni a tésztával, és szerintem a titok abban rejlik, hogy a bekevert tésztát állni hagyjuk.
Igazán köszönöm a gratulációt, de ez nem csak én érdemem. Jó ötlet ez a sós palacsinta változat. Ki fogom próbálni. :) ;)

dadimami
dadimami Thu, 2019-02-14 00:03

Kedves Nem szőke!
Szintén fertőzöttként a sós palacsintához, (amennyiben szereted a juhtúrós ételeket) szeretném figyelmedbe ajánlani Pierogi ruskie avagy lengyel krumplis-túrós derelyét, itt találod a nosaltyn, Csiperkeszter receptje, érdemes kipróbálnod, nem bánod meg. Az ottani kommentemben írtam le, hogy a juhtúrós tölteléket palacsintába téve szoktam készíteni, ami igen bevált.
Én pedig kipróbálom a kovászos palacsintát, Évi néni kovászos fánkja után. Most utóbbinak van a szezonja, bár mindkettő nagy rákészülést igényel részemről (lélekben), mert nagy a család, a felnőtt gyerekeim (három), csatolt párjaikkal és 3 unoka, ezért nálunk a palacsinta és a fánk készítés úgy kezdődik, hogy végy két kg. lisztet... a palacsintát 4 sütővel sütöm egyszerre, úgy másfél órán keresztül.

Torma
Torma / Torma Mon, 2014-11-10 12:42

Hurrá! új vadkovászos recept!! GRATULA! Nagyon guszta és ismerem, mert én is gyakran sütöm; leginkább a sós variációját. Legutóbb apróra vagdalt snidlinget tettem a tésztába és sajttal, tejföllel, petrezselyemmel, kis chilivel kináltam. További vadkovászos kalandokat! És én is a vadkovászos csoport aktív tagja vagyok :)

382
kovász 10 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 2 db
tej 2 dl
ásványvíz 2 dl
1 csipet