r
Nosalty Logó

Vaddisznósült serpenyőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Vaddisznósült serpenyőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 775 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1551 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 775 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1551 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeleteljük fel kb. fél centi vastagságúra, majd kenjük be vékonyan mustárral, végül frissen őrölt fekete borssal szórjuk meg. Ha azonnal sütjük, akkor szükségtelen, ha később szándékozunk sütni a húst, akkor viszont kívánatos egy tálba tenni a szeleteket, majd kevés olajat önteni rá, hogy a hűtés során ne száradjon meg a felületük.
  2. A fokhagymagerezdeket egészben, egy kés lapjával zúzzuk össze.
  3. Serpenyőben nagy lángon forrósítsunk fel mangalica- vagy sertészsírt, a hússzeleteket sózzuk meg, és süssük elő. Oldalanként nem szükséges 1-1,5 percnél tovább sütni. Amikor a szeleteket megfordítjuk, dobjuk a serpenyőbe a zúzott fokhagymagerezdeket is.
  4. Ha mindkét oldalát elősütöttük a húsnak, öntsük fel kevés fehérborral, és vegyük takarékra a gázt. Pároljuk oldalanként kb. 3-4 percig, ha van megfelelő méretű fedő, tegyük a serpenyőre. Az utolsó percben adjuk hozzá a vajat, és keverjük el a pecsenyelével, ameddig újból felforr.
  5. Tálaljuk a fehérboros vajas pecsenyelével azonnal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 4602
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 12.

Ajánló

Köretet szándékosan nem írtam, hiszen sokféle köretet adhatunk sültek mellé. Ahogy a képen látható, a magam részéről burgonyapüré,és házi savanyúság volt az aktuális, de a zöldséges bulgur vagy éppen a polenta ugyanúgy megtette volna.  Ami lényeges: a húst nem szabad túlsütni, mert rágós lesz, azonban vaddisznó révén át kell sülnie, nem szabad, hogy rozé vagy véres maradjon a belseje.  Aki szereti a vadat, nem fog csalódni, mert pácolás híján az igazi vadíz fog visszaköszönni a tányérról. Aki pedig kacérkodik a vadételek készítésével ideje, hogy tegyen egy próbát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaddisznósült serpenyőben
Kornél 167 recept

A story egyszerű. Vadasfőzéshez készültem, és több húst vettem a kelleténél. De mi legyen a "felesleggel"? Pácolni kevés volt, pörköltnek félretenni még kevesebb, maradt az ötlet: hirtelen süssük ki. Az eredmény minden várakozást felülmúlt, és bizonyítja, hogy vadhús is készíthető frissen sütéssel percek alatt, nemcsak napokig pácolva és órákig párolva. Jelen esetben vaddisznócombot használtam, ez lényeges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek