r
Nosalty Logó

Újházi-tyúkhúsleves Smaragd konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Újházi-tyúkhúsleves Smaragd konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3180 micro
  • β-karotin
    8524 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    516 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 600 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5823.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    1552 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    6396.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4596 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    496 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    1203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    842 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    15900 micro
  • β-karotin
    42621 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2578 micro
  • Lut-zea
    5912 micro
Összesen 2993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    31 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tyúkot alaposan megmossuk hideg vízben, és félbevágjuk. Feltesszük főni az aprólékokkal együtt (zúza, máj, szív, lábak, nyak) fedő alatt, annyi vízben, hogy ellepje.
  2. Ha felforr, leöntjük az egész vizet, és lemossuk meleg vízzel a tyúkot, az aprólékokat, míg tiszta lesz.
  3. Nagyobb, leveses fazékba tesszük a tyúkot, hozzáadjuk megpucolt, megmosott zöldségeket (kivéve a paradicsomot és a paprikát nem kell csak megmosni), és meleg vízzel felöntjük, annyival, hogy ellepje. 1 ek sóval és fél kk törött borssal (vagy csípős paprikával) ízesítjük.
  4. Lassú lángon odatesszük főni. Majd a megmosott zeller zöldjét és a megmosott petrezselymet csokorba kötve a leveshez adjuk. Főzzük, míg puha lesz a tyúk, kb. 2,5-3 óra hosszat.
  5. Cérnametélttel vagy hagyományos daragaluskával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3570
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újházi-tyúkhúsleves Smaragd konyhájából
Smaragd konyha 149 recept

Ez a leves házi tyúkból a legjobb. Mindenkinek ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!