r
Nosalty Logó

Tűzdelt pulykacomb krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Tűzdelt pulykacomb krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2652 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1757.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 1326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    179 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3515.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1946 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1394.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 2652 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szép, termetes, csontos pulykacomb bőrét lefejtjük, és mindkét oldalát besózzuk. Addig áll, míg a többivel elkészülünk.
  2. A hagymát szálasra vágjuk, a paprikát karikára, a paradicsomot gerezdekre, és beleszórjuk egy zsírral kikent jénaiba vagy tepsibe. Megsózzuk.
  3. A combot alaposan megtűzdeljük hasábokra vágott fokhagymával, és ráfektetjük a zöldséges alapra. Beterítjük néhány szelet vastagabbra vágott szalonnával (ne a gyárilag hajszálvékonnyal, mert az nagyon kiszárad). Ha ínyencek vagyunk, dobjunk a tálba néhány pucolatlan fokhagymagerezdet is – csodás megsülve!
  4. Kevés vizet öntünk alá, a tálat lefedjük, és sütőben kb. másfél óráig pároljuk. Ha a comb teljesen puha, lehalásszuk a szalonnát, hogy lefedés nélkül mindenütt szépen megpirulhasson (ez kb. 15 perc). Közbe-közbe locsolgassuk a saját levével!
  5. Míg készül a comb, a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára felvágjuk.
  6. A kész combot egy tálra kiemeljük, fel is szeletelhetjük. A visszamaradt zöldségeket egy serpenyőbe szedjük, 1-2 kanál zsírjával-szaftjával együtt, és élénk láng mellett alaposan megforgatjuk benne a főtt krumplit, kicsit meg is törhetjük a fakanállal. Tálalhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26310
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Ajánló

Én sört innék hozzá, de ez nem mérvadó, mert én mindenhez szeretem a sört. Fűszeres, sötét hús, vagyis vörösborral is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tűzdelt pulykacomb krumplival
koszider 91 recept

Bár nem a pulyka a kedvenc húsom, ez az omlós sült és hozzá az ízes krumpli nagyon bejött! (Meg a sült szalonna. Na, az mindig jöhet.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek