r
Nosalty Logó

Tűzdelt nyúl sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Sweetly
Tűzdelt nyúl sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3156 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 790 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4373.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2811 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 3156 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pácolt és friss nyúlgerincből is készíthető. A nyúlhúst megtisztítjuk a hártyáitól.
  2. Húsát a szalonnával megtüzdeljük. (Kis lyukakat vágunk a húsba, majd a kis csíkokra vágott szalonnát a lyukakba bújtatjuk.) Besózzuk, egy órát állni hagyjuk.
  3. A zsírt vagy olajat megforrósítjuk, beletesszük a húst, melléadjuk a hagymát (én kis kockákra vágtam, és így adtam a húshoz), és ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, majd fedővel befedve pároljuk.
  4. Ha a hús puhulni kezd, ráöntjük a tejfölt, hozzátesszük a rozmaringot és tárkonyt ízlés szerint, majd sütőbe téve saját levével gyakran locsolgatva puhára sütjük.
  5. Mikor kész, a mártáshoz, ha kell, még vizet öntünk, felforraljuk, és átszűrve a húsra öntjük.
  6. Makarónival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 49141
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Hazánkban a házi nyúl fogyasztása nem elterjedt, pedig a tápértéke indokolttá tenné. Húsának nagy a fehérjetartalma, tápértéke egyenlő a marhahúséval, zamata hasonló a csirke vagy a jérce ízéhez, a belőle főzött leves vetekszik bármilyen húslevessel. Bármit készíthetünk belőle: pörkölt, paprikás, becsinált, rizses hús, tejfölös szelet, kirántott szelet, natúrszelet, húsleves, stb.  A receptet és a storyt Horváth Ilona könyvéből merítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek