r
Nosalty Logó

Tűzdelt karaj zöldségmártással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tűzdelt karaj zöldségmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4619.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2360 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    1826.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5071 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1167 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    711 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, egyet nagy hasábokra vágunk, a többit daraboljuk, és próbáljuk nem elkóstolgatni- ez utóbbi a hasábokra vágott szalonnára is vonatkozik.
  2. Egy vékony, de hosszú késsel a karajt feltűzdeljük, és a résekbe beleszúrjuk a zöldség- és szalonnacsíkokat (javaslom, hogy a szalonnát NAGYON hűtsétek le, mert úgy könnyebb beledugni a húsba).
  3. Szóval, mikor már szanaszét tűzdeljük szerencsétlen karajt, fogjuk a feldarabolt zöldségeket, sózzuk-borsozzuk, fokhagymázzuk, és belezúdítjuk őket egy sütőzacsiba. A husi külsejét is sózzuk-borsozzuk, majd ez is mehet a sütőzacsiba, amit lezárva-kilyuggatva beledugunk a (természetesen már begyújtott) sütőbe, és elmegyünk, hogy megnézzünk egy háromnegyed órás sorozatot.
  4. Mikor az idő lejárt, a zöldségeket kiszedjük a husi alól, a húst pedig hagyjuk megpirulni. Míg az pirul, a zöldségeket vízzel krémes állagúra turmixoljuk, megfőzzük ízesített (leveskocka) vízben a rizst, és kikeverjük a zöldségmix-szel (kukorica-borsó-kaliforniai paprika). Mikor a hús megsül, szép színt kap, tálaljuk, és gyorsan elfogyasztjuk ezt a finomságot :) Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1764
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel úgy jutott eszembe, hogy kolléganőmnél láttam egy nagyon jól kinéző krémet, amit, mint elmondta, a sült zöldségekből készítettek. Ebből indultam ki, mi lenne, ha egy tűzdelt karajt társítanék hozzá? Páromnak nagyon tetszett az eredmény, pedig a vadas mártását utálja... ezt sikerként könyvelem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?