r
Nosalty Logó

Túróval töltött csokoládés linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Túróval töltött csokoládés linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1490 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 5954 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 403 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.1 g
  • Cink
    229 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    179 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1490 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    369.3 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4696.4 g
  • Cink
    917 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    715 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    37 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.9 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    421 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2720 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1181 micro
Összesen 5954 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 403 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzáütünk 2 tojássárgát és tésztát gyúrunk.
  2. A krémhez a tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, porcukrot adunk hozzá és a tojássárgákkal elkevert vajhoz vegyítjük. Áztatott és leszárított mazsolával, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral édesítjük.
  3. A tésztát, 1 óra hűtőben való pihentetés után, lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat vágunk ki belőle.
  4. (A korongok felét készíthetjük úgy, hogy a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kivágjuk. Ez lesz majd a linzerkarikák teteje)
  5. 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük, majd kihűtjük a linzereket.
  6. 1-1 korong közé tölteléket kenünk és a süteményt olvasztott csokoládéval bevonjuk.
  7. Tejszínhabbal díszíthetjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 37746
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túróval töltött csokoládés linzer
Mártika és Feri 107 recept

A recept a Kelet-Magyarország 2007.  évi receptversenyére készült. Megjelent a Kelet-Magyarország szakácskönyvében is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek