r
Nosalty Logó

Túróval és póréval rakott polenta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Túróval és póréval rakott polenta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A rakott polentához

A tálaláshoz

Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A rakott polentához

A tálaláshoz

Összesen 3061 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A rakott polentához

A tálaláshoz

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.6 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    277.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2794.5 g
  • Cink
    523 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    406 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3027 micro
Összesen 3061 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A rakott polentához

A tálaláshoz

Elkészítés

A rakott polentához

  1. A pórét karikára vágjuk.
  2. A túrót villával összetörjük.
  3. Petra által leírtak szerint elkészítjük a polentát.
  4. Még melegen hozzákeverjük a tejszínt és 1 dl olívaolajat.
  5. Fél deci olívaolajat öntünk egy tűzálló tálba.
  6. Rászórjuk a póré felét.
  7. Rámerjük a kikevert polenta felét, majd a túrót.
  8. Aztán a póré másik felét, a polenta másik felét.
  9. Lenyomkodjuk, forró sütőbe tesszük.
  10. Amikor átforrósodott rákockázzuk a vajat.
  11. Jól átsütjük.
  12. Közben olívaolajon megsütjük a bacont.
  13. A sütőből kivett polentát 10 percig pihentetjük.
  14. Késsel körülvágjuk, tálra borítjuk.
  15. A sült szalonnával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24379
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 25.

Ajánló

Böjtidőben szalonna nélkül is fogyasztható, sajnos ebben az esteben is előállhat a túlevés! Nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túróval és póréval rakott polenta
Harmathy Ildikó 313 recept

Erdélyi szokás a polenta (puliszka) réteges lerakása. Nekem nehéz étel magában a polenta (puliszka) így lerakva, mert mindig túleszem magam belőle (annyira finom!), ezért alkalmazom a tejszínes, olívaolajas kikeverést és utána a szalonnás locsolást :o).

Hozzávalók

A rakott polentához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?