r
Nosalty Logó

Túrótortás pavlova

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vimizo
Túrótortás pavlova
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab alapjához

A piskótához

A túróhabhoz

A tetejére

Összesen 466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab alapjához

A piskótához

A túróhabhoz

A tetejére

Összesen 4657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab alapjához

A piskótához

A túróhabhoz

A tetejére

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.3 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6403 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1245 mg
  • Vas
    608 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    2074 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.1 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    363 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1280 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1626 micro
Összesen 4657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A hab alapjához

A piskótához

A túróhabhoz

A tetejére

  • 15 dkg málna (vagy egyéb más gyümölcs)

Elkészítés

A hab alapjához

  1. Hab-alap: Ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukrot adjunk hozzá, ez 5 tojásfehérjéből készült.
  2. A tojásfehérjét egy fémtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.
  3. Ezután sütőpapírra -szilikonosról tökéletesen lejön- simítjuk úgy, hogy a széle körben magasabb legyen- tégla alakúra simítottam el -.
  4. A sütőt 180 fokra melegítjük, beletesszük a habot, majd rögtön 90 fokra csökkentjük, és 80 percig szárítjuk. Így a "kérge" rögtön megkeményedik, míg belül szép lassan szárad ki.
  5. Túróhab: Amíg szárad, bekeverjük a túróhabot: a tejszínhab, túró kivételével mindet lassú tűzön összefőzzük. Majd a tűzről levéve beletesszük a túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit. Ha kihűlt, belekeverjük a keményre vert tejszínt.
  6. Piskóta: A piskótát megsütjük, ha elkészül a hab-alap. 3 tojást kettéválasztjuk, tojások fehérjét kemény habbá verjük. Sárgájákhoz adjuk a többi hozzávalót és egy egész tojást, majd vigyázva összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével. Kerek tortaformában 10 perc alatt 180 fokon sütjük meg.
  7. Összerakás: Ha minden kész és kihűlt, rétegezzük: hab-alap, vékonyan túróhab, piskóta, bőven túróhab, málna.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19757
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 27.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, télen akár befőttel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kettő keresztezése nálunk nagyon bevált, rögtön az utolsó morzsáig elfogyott :) Itt olvashattok róla bővebben.

Hozzávalók

A hab alapjához

A piskótához

A túróhabhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?