r
Nosalty Logó

Túrótorta mentás eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Túrótorta mentás eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Epres zselé

Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Epres zselé

Összesen 4121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Epres zselé

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.5 g
  • Cink
    115 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    187.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4987.8 g
  • Cink
    916 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    717 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1466 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    37 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.9 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1098 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    421 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 4121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Epres zselé

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd apránként hozzácsurgatjuk az olajat is.
  2. A lisztben elkeverjük a kakaót, és kanalanként a sárgájás krémhez kavarjuk.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és ezt is óvatosan a lisztes krémhez kavarjuk.
  4. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk papírral, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, és bemelegített sütőben, 190 °C-on megsütjük.
  5. Miután megsült kivesszük, deszkára borítjuk, levesszük a papírt az aljáról, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tejszínből és porcukor feléből kemény habot verünk, a végén a habfixálót is hozzáadagoljuk.
  2. A túrót villával szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a maradék porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, jól elkeverjük. Beleforgatjuk a tejszínhabot is.

Epres zselé

  1. Ha kihűlt a piskótánk, visszatesszük a tortaformába, rátesszük a forma oldalát is.
  2. A megmosott epret daraboljuk fel, és kb. a felét helyezzük rá a piskótánkra. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrós krémet, majd a maradék eperrel tetszés szerint telerakjuk a torta tetejét is.
  3. Ezután elkészítjük a zselét: A citrom levéből a cukorral és a vízzel limonádét kavarunk. Egy lábaskába beletépkedjük a mentaleveleket, mehetnek bele a vékonyabb szárak is, és pár kanál limonádét kanalazunk rá. Jól "szétmorzsoljuk", azaz igyekszünk a mentaleveleket megtörni, hogy jól kiadhassák az illatukat, majd ráöntjük az összes limonádét. Hozzáöntjük a tortazselét is, és feltesszük melegedni. Mikor felforr, lehúzzuk a tűzről, és átszűrjük. Hagyjuk pár percet hűlni.
  4. Mielőtt a zselé megdermedne, de már langyosra hűlt, egyenletesen ráöntjük az eprek tetejére. Ha csomósodni illetve dermedni kezdene, tegyük vissza melegedni, hogy újra felolvadjon, mert a zselatin csak akkor lesz szép "üvegszerű" a tortán, ha teljesen folyékonyan öntjük a tetejére.
  5. Tegyük hűtőszekrénybe legalább 1-2 órára, mert jól lehűtve érvényesül igazán a citrom- menta- eper ízek kavalkádja.
  6. Felszeletelés előtt vegyük ki a tortaformából, helyezzük át tálra vagy egy nagy tányérra, díszíthetjük mentával illetve citromfűvel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1086
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 02.

Ajánló

Nem lesz túl édes ettől a mennyiségű cukortól, aki szereti az édesebb tortákat-krémeket, az tehet bele több cukrot. Jól behűtve ajánlom fogyasztani!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon gyorsan összedobható torta, és eper helyett bármilyen idény gyümölccsel variálható. 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Epres zselé

Címlapról ajánljuk