Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta Éva házias konyhájától recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Tészta

Krém

összesen: 463 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

Tészta

Krém

összesen: 4618 kcal

energiatartalom / 100 g *

Tészta

Krém

összesen: 250 kcal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sun, 2019-01-20 19:46

Kedves Éva!
Piroska napra egy kedves idős ismerősömnek készítettem el a recepted alapján a túrótortát, gyanús volt nekem, hogy az én 24 cm cm-es torta formámhoz sok lesz a 4 tojásból készült piskóta, valamint a krém is, de gondoltam ez nem probléma, megoldom.
Valóban szép magas lett a piskóta, majdnem tele lett vele a forma, 3 db-ra vágtam, az alsó és felső db közé kentem a krém 2/3 részét, a harmadik lapot pedig ketté vátam és megtöltöttem a madadék krémmel, és kívülről is bekentem, így lett plusz egy fél tortám, legalább maradt itthon is egy kis kóstoló. Finom lett, légiesen könnyű.
Annyi változás volt a leíráshoz képest, hogy nekem piros zselatin lapok voltak itthon, de ebből sem csináltam gondot, a leírás az elkészítéséhez itt adott volt, ki akartam próbálni, mert eddig csak kristályos zselatint használtam. A kinyomkodott zselatint a mikróban, legalacsonyabb 90 watt fokozaton olvasztottam fel, majd kis tejszínnel melegítettem és hozzáadtam a felvert túrókrémhez. Így rózsaszínű lett a túrókrém, de ettől még finom volt a torta.
Legközelebb, vagy 3 tojásból készítem el és a túrókrémhez kevesebb 5 dl tejszínt használok, vagy marad ez a másfél tortás megoldás.
Köszönet a receptért.
üdvözlettel: Margó

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Mon, 2019-01-21 15:37

kedves Margó nagyon ügyes vagy, ötletesen megoldottad a tortaforma méret különbségét,és valoban igy a család is megtudta kóstolni. Nagyon örülök,hogy izlett. Üdvözlettel Éva

463
tojás 4 db
víz 4 evőkanál
cukor 180 g
finomliszt 200 g
sütőpor 1 kávéskanál
tehéntúró 500 g
cukor 80 g
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 600 ml
lapzselatin 6 db
citrom aroma 3 ml
narancshéj 1 teáskanál