r
Nosalty Logó

Túrós tojásos gomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Túrós tojásos gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2656.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 1571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát félkarikára vágjuk, felét belerakjuk az edénybe, amiben majd elkészítjük. A gombát folyó víz alatt megmossuk (szép fehér, fiatal gombát válasszunk, ezt nem kell meghámozni). A szárának csak a hegyét vágjuk le, szárával felfele fordítva rárakjuk a hagymára. Az olaj és citromlé keverékében elvegyítjük a fűszereket (kivéve a petrezselymet), majd rálocsoljuk a gombára, rászórjuk a maradék hagymát, fóliával letakarjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tojásokat ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a tejfölt, reszelt sajtot, petrezselymet és felverjük.
  3. A pácolási idő leteltével a gombára rárakjuk a túrót, 10 perc alatt elősütjük, majd rátöltjük a tojásos keveréket, és fedő alatt kb 25 perc alatt megsütjük. Salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 13067
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós tojásos gomba
Csiki Piroska 230 recept

A képen látható étel a sütőben készült. Ha sütőben készítjük és nem a kályhán, nem szükséges a gombát elősütni. Serpenyőben gyorsabb, sütőben finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?