r
Nosalty Logó

Túrós-tejfölös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Túrós-tejfölös lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 411 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 4906 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 256 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 411 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    212 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6418.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.3 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 4906 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához az élesztőt a tejjel, pici cukorral felfuttatjuk.
  2. Majd jól kidolgozzuk a tésztát a többi hozzávalóval, kelesztés előtt még egyszer jól átgyúrjuk. Kb. 30 percig kelesztjük meleg helyen.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót és a tejfölt a cukorral, vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a pudingport, és alaposan összekeverjük.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe úgy, hogy kissé a pereméig érjen a tészta.
  5. Ráöntjük a tölteléket, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×42×4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5552
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-tejfölös lepény
Nikóka 172 recept

Én ezt a receptet azért szeretem, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Friss kaprot is szórhatunk a tetejére.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek