r
Nosalty Logó

Túrós táska almás töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Túrós táska almás töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1485 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5937 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 204 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1485 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    280.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4071.3 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.3 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1524.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 5937 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben, csipetnyi cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk az áttört túrót, azzal is eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a tejfölt, cukrot meg a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük.
  2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk állni fél órat. Kinyomkodjuk a levet, meghintjük a fahéjjal, egybekeverjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, 12x12 cm-es kockára vágjuk, mindegyik közepére kevés diót hintünk. Ezután rákanalazzuk a tölteléket, és a tészta négy sarkát felhajtjuk. (A biztonság kedvéért en megkentem felvert tojással.)
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, az oldalukat, ahol összeérnek megkenjük olajjal, a tetejét pedig a tojással.
  5. Begyújtjuk a sütőt. Amíg bemelegszik, a táskák, addig pihennek betakarva.
  6. Berakjuk a forró sütőbe, és pirosra sütjük. 13 táska lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4584
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Ajánló

Banán töltelék készítése: 3 db banánt héjastól berakunk a sütőbe, amit előmelegítettunk 160 C-ra. 20 percig sütjük, hagyjuk hűlni, majd megpucoljuk, és villával pépesítjük. Citromlével meglocsoljuk. A tészta közepét megkenjük nutellával, rákanalazzuk a banánt, és felhajtjuk a tészta négy sarkát. Ugyanúgy megkenjük, sütjük, mint az almásat. Ez a banánmennyiseg 4 táskához elég.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Látom, hogy sokan túrós táskát sütnek, én is kedvet kaptam! Még nem sütöttem eddig. Az egyik oka, hogy a kelt tészta csak frissen jó, de nálunk nem fogy el egyszerre. Abból indultam ki, hogy Horvath Ilonának van a juhtúrós pogácsa receptje, ami másnap is finom. Gondoltam azt átalakítom édes tésztának, hogy a juhtúrót lecserélem a másikra, de akkor a töltelék ne túró legyen. A lányom azt amúgy sem enné meg, de az almásat viszont szereti. A vajat pedig azért helyettesítettem zsírral, mert nem volt annyi otthon. Zsír pedig mindig van, és mivel csak a kötött-tészta leveshez használom, van bőven. Töltéleknek használtam sült banánt is, de az nekünk nem igazán ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek