r
Nosalty Logó

Túrós pitetorta másképpen bodzás meggylekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Túrós pitetorta másképpen bodzás meggylekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tortához

Bodzás meggylekvárhoz

Összesen 1220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tortához

Bodzás meggylekvárhoz

Összesen 7319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tortához

Bodzás meggylekvárhoz

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8309.1 g
  • Cink
    1954 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    1513 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    78 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1524.1 g
  • Cukor
    1121 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10395 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1879 micro
Összesen 7319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tortához

Bodzás meggylekvárhoz

Elkészítés

A tortához

  1. A túróhoz hozzáadjuk a cukor felét, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a keményítőt, a tojássárgáját, és jól összekeverjük.
  2. A fehérjét felverjük habnak, majd hozzáadjuk a cukor másik felét. E cukros habbal lazítjuk óvatosan a túrós alapot.
  3. A masszát egy kivajazott és kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. 18-20 percre 180 °C-os sütőbe tesszük. A formában langyosra hűtjük, majd óvatosan kiborítjuk.

Bodzás meggylekvárhoz

  1. Az alábbi alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből kb. 1 kg lekvár szükséges.
  2. A nádcukrot kis lábasban karamellizáljuk, a megmosott és lecsöpögtetett meggyet rádobjuk, a fahéjjal fűszerezzük, a zselésítőt hozzáadjuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg sűrű, kissé pépes állagú nem lesz.
  3. Ekkor a bodzaszörpöt ráöntjük, és még egyszer fölforraljuk, majd kihűtjük.
  4. Tálaláskor a túrós pitetortát a meggylekvárral meglocsolva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1623
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Ajánló

Amikor a meggylekvárhoz a karamellt készítjük, ügyeljünk rá, hogy amikor a cukor elkezd olvadni ne kevergessük, csak hagyjuk magától karamellizálódni. Ha belekeverünk csomós lesz és a cukor rátapad a keverő kanálra, ahonnan csak nagyon nehezen lehet eltávolítani.          

Receptkategóriák

Túrós pitetorta másképpen bodzás meggylekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Próbáltad már a meggyet bodzával? Ha nem, épp itt az ideje! Készítsd el ezt a tortát valamelyik barátodnak, családtagodnak, hidd el, sosem felejti el az ízét. A megmaradt bodzás meggylekvárt pedig felhasználhatjuk bármilyen más sütemény mellé öntetként vagy töltelékként.

Hozzávalók

A tortához

Bodzás meggylekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek