r
Nosalty Logó

Túrós piskótaszelet áfonyalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Túrós piskótaszelet áfonyalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 382 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 2292 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 225 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 382 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5107.5 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1842 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 2292 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.2 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tálaláshoz ízlés szerint

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A túrót villával alaposan összenyomkodjuk, és krémesre keverjük a fele mennyiségű cukorral. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és alaposan elverjük.
  3. A tojások fehérjét a maradék cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába forgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és azzal is alaposan összeforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és körülbelül 30x30 cm-es készítünk belőle.
  5. Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  6. Miután kihűlt, 3-4 egyforma csíkra vágjuk, amiket a lekvárral összerétegezünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4698
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós piskótaszelet áfonyalekvárral
A kis gasztronauta 142 recept

A receptre egy korábbi Nők lapja konyhában találtam, és azóta már többször el is készítettem. Nagyon finom, és gyorsan elkészíthető sütemény, amelyben a piskótában lévő túró remekül harmonizál az áfonya savanykásságával.

Hozzávalók

Tésztához

Tálaláshoz ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek