r
Nosalty Logó

Túrós-grízes-almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Túrós-grízes-almás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4030.3 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.3 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1211.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 3500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először egy kerek sütőformának az alját sütőpapírral kibéleljük, a lekapcsolható oldalát vékonyan kivajazzuk, a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső állásba, mire összeállítjuk a süteményt, bemelegszik.
  2. Egy lábasban - amelyben majd minden kényelmesen elfér - feltesszük forrni a tejet, tejszínt, vajat, mazsolát, vaníliás cukrokat, a kristálycukor felét, a búzadarát - állandó kavargatás mellett, rövid ideig forraljuk, majd félretesszük.
  3. A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, a fehérjéket a csipet sóval, s a kristálycukor másik felével kemény habbá verjük.
  4. Először a tojásos túrót hozzáadjuk a grízes masszához, egyneművé kavarjuk az egészet, majd a felvert tojásfehérjét kavarjuk a masszához.
  5. Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk.
  6. A masszát beleöntjük a tortaformába, tetejét elegyengetjük, rászórjuk a tetejére az almadarabokat, végül a tetejét beszórjuk a barna cukorral.
  7. A bemelegített sütőbe tesszük, s szép pirosra sütjük.
  8. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, kihűlés után egy órácskára betehetjük a hűtőbe, hogy szebben lehessen szeletelni, de nem fontos. Lekapcsoljuk a forma oldalát, de előtte késsel körben fellazítjuk a süteményt a forma oldalától, majd felszeleteljük, s áttesszük ügyesen egy süteményes tálra, szépen körbe, ahogyan a képen is látható! (Ebből már hiányzik!:) ) Ha marad, lefedve hűtőben tároljuk. Porcukorral enyhén meghintve a tetejét, lehet tálalni. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 20303
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 23.

Ajánló

Készíthetünk hozzá - ha sok időnk van :) - savanykás öntetet, például citromöntetet, az illik hozzá! DE! Öntet, minden flanc nélkül is fergetegesen finom! :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, egyszerű, de finom süti...... nem volt sütés betervezve, de valami házi finomságra vágytunk...... minden flancos idegen kifejezés nélküli :D - ki nem állhatom, ha egy magyarul írt receptet telerak valaki hangzatos, idegen elnevezésekkel, amit a receptet olvasónak kell megfejteni -, egyszerű magyar túró :D épp volt itthon, más lett volna a sorsa, de azt elhagyhattuk..... minden más adott volt, így ezt a fincsiséget dobtam össze - amikor ez született...... ennyi...... aki kedvet érez, hogy elkészítse, tegye meg :)....... nagyon finom...... ami számunkra minden süteménynél, s más ételeknél fontos, ne legyen száraz...... nem száraz :)...... ja, és maradok az érthető, magyar kifejezéseknél a leírásban, hogy mindenki megértse, attól senki sem lesz több, hogy fitogtatja az idegen nyelvű kifejezéseket, aminek persze, van magyar megfelelője...... a másik, azért írom részletesen, egyszerű kifejezésekkel, hogy a kezdő háziasszonyok, illetve sütni-főzni vágyók is könnyedén megértsék.......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!