r
Nosalty Logó

Túrós-diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Túrós-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4632 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 284 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.9 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.6 g

Zsír

  • Összesen
    312 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    1930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9759.5 g
  • Cink
    1317 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1534 mg
  • Vas
    1025 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    3736 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    56 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    1593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    865 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2449 micro
Összesen 4632 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.8 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből habot verünk, majd lassan hozzáadagoljuk a porcukrot, tovább verve. Ezután egyesével a sárgáját is hozzákeverjük a géppel.
  3. A diót a sütőporral, és csipet sóval elkevert liszttel ezután fakanállal óvatosan beleforgatjuk. A tepsibe öntjük, megsütjük.
  4. A túrót villával összetörjük, összekeverjük a többi hozzávalóval.
  5. A kihűlt tésztát kettévágjuk, közé kenjük a tölteléket. A tetejét megkenjük olvasztott csokoládéval, megszórjuk az aprított dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 401
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 40054
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Nagyon finom. Új, eddig ismeretlen ízek (így együtt). A diós lapok közé a túró anyukám ötlete volt :)  És nagyon jó ötlet volt! A teljes tésztamennyiséget, de csak a fele krémet készítettem, mert a másik fele barackos diós lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek