r
Nosalty Logó

Túrós csusza nagyon másképp

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Túrós csusza nagyon másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.9 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1894 micro
  • β-crypt
    309 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191 g

Zsír

  • Összesen
    395.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5561.3 g
  • Cink
    791 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    623 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    607 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    80 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    363 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1628 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    11366 micro
  • β-crypt
    1851 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 6149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tésztát kevés olajjal és sóval fogkeményre, majd leszűrjük és hideg vízben jól átmossuk, addig míg teljesen ki nem hűl.
  2. A szalonnát apró darabokra vágjuk, és serpenyőben lassú tűzön megsütjük olyanra, mint amit a túrós csuszára szoktunk tenni. A kisült zsírját őrizzük meg.
  3. Amig a tészta fő, és a szalonna sül, elkészítjük a töleteléket: A két paprikát, egy fej lilahagymát, a metélőhagymát és a póréhagymát apró darabokra vágjuk.
  4. Ha megsült a szalonna, kiemeljük a kisült zsírjából, lecsöpögtetés után a zöldségekhez keverjük. A túrót is a zöldségekhez adjuk, és kézzel jól összedolgozzuk.
  5. Ízlést szerint borsozzuk és sózzuk. A sóval vigyázzunk, mert a túró és a szalonna is nagyon sós lehet.
  6. Kivajazzuk a tepsit.
  7. A tésztákat kis kannállal egyenként megtöltjük a túrós, zöldséges masszával. Egy-egy tésztába ne töltsünk túl sokat, annyit csak, hogy a tészta két vége kényelmesen összeérjen a tetején.
  8. A megtöltött tésztákat jó sűrűn elhelyezzük egyenként a tepsiben úgy, hogy egymásra ne kerüljenek a tészták, csak egymás mellé.
  9. Ezután az egészet meglocsoljuk a szalonna kisült zsírjával. (Nem kell az egész, ne hogy tocsogjon a zsírban.)
  10. Felvágjuk apróra a másik fej lilahagymát és a metélőhagyma másik felét is, és belekeverjük a két doboz telfölbe, majd sóval, borssal ízesítjük.
  11. Ezt a teljfölt egyenletesen rákenjük a tészta tetejére, majd sütőben megsütjük. (Addig süssük, még a tejföl alól kilógó tészták szépen megpirulnak)
  12. Tálaláskor nyakon öntjük még teljöllel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11329
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 24.

Ajánló

Ajánlom ezt az ételt minden tészta- és tejtermékimádónak annak ellenére, hogy nagyon kiadós, és nehéz abbahagyni. :) Aki nem szeretne a töltögetéssel bíbelődni, az készítheti sima csuszatésztából is, ez esetben főzés után alulra egy réteg tészta kerül, ezt meglocsoljuk egy kis szalonnazsírral, erre jön egyenletesen elkenegetve a töltelék, újabb réteg tészta, arra is egy kis zsír, majd a hagymás tejföl. Az étel elkészíthető húsmentes változatban is, ez esetben a töltelékből hagyjuk ki a szalonnát, és a zsír helyett olvasztott vajjal locsoljuk a tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A túrós, sajtos, tejfölös tésztákat minden formájukban imádom. Egyik nap megláttam a zöldségesnél egy csomag óriáskagyló tésztát, ami beindította a fantáziámat. Átgondoltam, hogy mi van otthon,  amit beletölthetnék. A tészta mellé vásároltam még egy csomag metélőhagymát, így született ez a nagyon laktató, diétásnak semmiképp nem mondható, de rendkívül finom tésztaétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?