r
Nosalty Logó

Túrós bukta Andi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Túrós bukta Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tepsi kenéshez

Összesen 840 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tepsi kenéshez

Összesen 4198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tepsi kenéshez

Összesen 245 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1423.7 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 840 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7118.4 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1719 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 4198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tepsi kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit (tepsiket) kikenjük margarinnal, kilisztezzük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kanál cukorral.
  3. A liszthez adjuk a cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
  4. A túrót egy villával alaposan összetörjük, és hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a búzadarát.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk kb. 1,5 cm vékonyra. Kb. 18 egyenlő részre (téglalapra) vágjuk.
  6. Minden egyes tésztára teszünk túrót, összehajtjuk, és a végeit benyomkodjuk.
  7. Belerakjuk az előkészített tepsibe (kis helyet hagyva egymás mellett), és még ott is 30-60 percet kelesztjük.
  8. Megkenjük olvasztott margarinnal.
  9. Megsütjük.
  10. Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16311
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, nem csak haladó háziasszonyoknak. Megéri próbálkozni, a végeredmény isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós bukta Andi konyhájából
Andi80_ 380 recept

A nagysikerű szilvalekváros bukta után gondoltam újítok egy kicsit. Túró mindig van itthon, és mindenki szereti a családban. A töltelékbe lehet tenni mazsolát is, én most kihagytam. Arra kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a tepsibe (én két kicsibe tettem a 18 darabot), hagyjunk helyet a bukták között, mert a második kelesztés alkalmával majd összeérnek. Ne aggódjunk, ha a bukta hajtogatása során nem a legformásabbra sikerülnek a sütik, mert szintén a második kelesztéskor majd szépen felveszik az igazi bukta formát. Sütéskor én azt tapasztaltam, hogy a 30 perc sütési időből érdemes 25 percet alulsütésen tölteni, és az utolsó öt percet alul-felül sütésre venni. Így kapja meg a bukta teteje a szép barna, de nem túl sötét színt. Természetesen ez sütő függő is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tepsi kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?