r
Nosalty Logó

Túrós batyu - Helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Túrós batyu - Helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1096 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6586 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 281 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.3 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1096 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.9 g

Zsír

  • Összesen
    254 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7537.7 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    850.8 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1794 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 6586 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet megmelegítjük, beleteszünk 1 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. Amikor felfutott az élesztőnk, hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, az 1 egész tojást, a maradék cukrot, tejfölt és alaposan kidolgozzuk a tésztát (kenyérsütőben) majd kelesztjük.
  3. Két részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, derelyevágóval 10x10 cm-es kockára vágjuk, megtöltjük töltelékkel. A négy sarkát összenyomjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk, majd egyenként megkenjük őket olajjal, hogy amikor megkelnek, ne tapadjanak nagyon össze.
  4. Megkenjük tojással, kelesztjük kb.30 percet és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8730
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Egy alkalommal a szomszédasszonyomtól kaptunk túrós buktát kóstolóba. A gyerekeimnek nagyon ízlett és mondták, hogy kérjem el a receptet. Igaz, hogy már régebben nem sütöttem batyukat, így másnap nekiálltam és megsütöttem. Azt mondta a lányom, hogy anya ez a tészta pontosan olyan, mint a szomszéd nénié, nem kell a recept. Rájött, hogy én is meg tudom sütni. Erre szoktam mondani, hogy a szomszéd füve mindig zöldebb???      

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?