r
Nosalty Logó

Túrós batyu egészségesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós batyu egészségesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 1025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 4090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 228 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2283.8 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    256 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9135 g
  • Cink
    1317 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    1022 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2999 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    53 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.1 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 4090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Kelt tészta

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt 1 tk cukorral (kb. 5 perc).
  2. A liszteket tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a xilitet, sót, puha vajat, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat. Elkeverjük.
  3. Ha feljött az élesztő, hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojássárgájával együtt. Kézi mixerrel egyneművé dagasztjuk.
  4. Lisztezett deszkán félgömbbé formázzuk, és hagyjuk langyos helyen duplájára kelni (kb. 30 perc).

Töltelék

  1. A túrót, porrá őrölt xilitet, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, mazsolát és búzadarát összekeverjük.

Összeállítás

  1. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastag négyzetre nyújtjuk, majd 4x4 darab négyzetre vágjuk.
  2. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből, a széleket megkenjük felvert tojással.
  3. A 2-2 szemközti sarkot összetapasztjuk. A külsejüket is megkenjük tojással.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben langyos helyen (pl. az előmelegített sütőn) 15 percig kelesztjük.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 alatt pirosra sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5589
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerettem volna enni valamilyen házi készítésű péksütit, aminek az ízét nem nyomja el a túlzott mennyiségű cukor, és tudom, hogy miből áll. Ezt a receptet mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit is, de szeretne odafigyelni az egészségére, és nem utolsó sorban egy finomat enni! Jó étvágyat hozzá!!! :)

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?