r
Nosalty Logó

Túrós-barackos kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikolett
Túrós-barackos kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Összesen 1058 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Összesen 4232 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Összesen 247 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1058 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6179.1 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    217 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 4232 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, a mézet, és kicsit felfuttatjuk, még melegen beletesszük a vajat és a tojást, és kicsit összemarcangoljuk, hogy a vaj minél előbb elolvadjon.Rátesszük a lisztet, és szép lágy tésztává összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük. /Nálam pihent 2-2,5 órát, és így nagyon szép és laza tésztát kaptam./
  2. A porcukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük a túróval, majd a tojássárgája következik, eredetileg nincs benne a tojásfehérje, de én beletettem, felvertem előtte, és még a túróba tettem 2 evőkanál búzadarát, ami felszívja a nedvességet.
  3. A megkelt tésztát kör formára nyújtjuk tetszés szerinti nagyságúra, és háromszögeket vágunk belőle, majd a szélesebbik felére teszünk egy kis túrót, rá a barackot, és szépen felgöngyöljük.
  4. A tetejét tojássárgájával megkenjük, és szeletelt mandulával megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2240
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikolett 17 recept

Anyukámnak mondtam, hogy süssünk valamit, eredetileg fűszeres kekszet szerettem volna, de nem volt itthon sajt és tejföl sem, na akkor nézegettem tovább a sütis könyvet, és megtaláltam benne ezt. A kifli, túró nem volt itthon, de birsalma és puding igen, így azt a verziót csináltam meg, szerintem az is nagyon finom lett.:) Ma csináltam meg a sós változatát, aminek a tetejére szezámmag került, az is mennyei lett.:D

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek