r
Nosalty Logó

Túrós-bacon-ös pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Túrós-bacon-ös pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1070 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4281 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 331 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2391.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1545 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1070 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.5 g

Zsír

  • Összesen
    296 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9565.4 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    6181 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 4281 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.4 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 331 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk. A liszt mennyisége nagyon függ a túrótól. Addig adjuk hozzá a lisztet, amíg nem ragad a kezünkhöz, de még elég lágy a tészta. (Én általában Lidl-es vödrös krémes túrót használok. Ez egy nagyon krémes, lágy túró.)
  2. Abacon-t apró darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  3. Atésztát kinyújtjuk, és beletöltjük a bacon-t és a reszelt sajtot. Föltekerjük, mint a rétest.
  4. Újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  5. Megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal (ez már nem füstölt).
  6. Mehet a tepsibe. Nagyon hamar, kb. 15 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 415
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 40572
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 18.

Ajánló

Tipp: Úgy is lehet csinálni, hogy a bacon-t és a füstölt sajtot összegyúrjuk a  tésztával. Úgy gyorsabb. Úgy is szoktam, hogy este összegyúrom a tésztát, be a hűtőbe, reggel csak nyújtom, betöltöm, és sütöm.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-bacon-ös pogácsa
Sz Éva 19 recept

Nagyon régen egy kenyérsütő fórumon találtam az alapreceptet. Kicsit föltuningoltam:) Nálunk nagy sikere van ennek a pogácsának. Mindig dupla adagot sütök, mert a fele nem lenne elég. Másnapra így sem marad belőle semmi. Nagyon szeretem csinálni, mert nem kell keleszteni, gyorsan készen van. Ameddig meleg, úgy néz ki, mintha a közepe sületlen volna, de mire kihűl, jó lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek