r
Nosalty Logó

Túrórudi-bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Túrórudi-bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 763 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4584 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 763 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.7 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 4584 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, és kis mélyedést csinálunk a közepébe, ide morzsoljuk a friss élesztőt. Meglangyosítunk 1,5 dl tejet 2 kiskanál cukorral, és ezt öntjük az élesztőre. Várunk, hogy beinduljon az élesztő.
  2. A maradék tejet a maradék cukorral elkeverjük, és kimérjük a többi hozzávalót.
  3. Ha az élesztő elkezdett dolgozni, minden hozzávalót hozzáadunk a liszthez, és elkezdjük gyúrni. Könnyű és az edény oldalától elváló tésztát kell kapnunk. 20-30 perc alatt meleg helyen kelesztjük.
  4. Miután megkelt, lisztezett nyújtódeszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 8-10 cm-es négyszögeket vágunk ki, és ezek közepébe belerakjuk a túró rudikat. Összegöngyöljük a tésztát, és margarinnal/zsírral kikent tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a buktákat.
  5. Tetejüket margarinnal lekenjük, és újabb 20-30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ezután 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. 16 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2364
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 03.

Ajánló

Természetesen a hagyományos módon, azaz lekvárral készítve is nagyon finom.  Kiadós leves után tökéletes fogás, de önmagában uzsonnára is elfogy hamar.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrórudi-bukta
dorcus89 81 recept

Az egész úgy kezdődött, hogy akciós volt a túró rudi. Aztán úgy folytatódott, hogy 2 hét alatt három tepsi bukta fogyott el. Utána jött a recept feltöltése az ismerősök nyomására. És végül most sül a 4. tepsi... de félek, nem ez lesz a vége. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek