r
Nosalty Logó

Túróperec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túróperec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 2154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 8614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3044.1 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 2154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    500.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12176.3 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    3373 mg
  • Nátrium
    4082 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    852.1 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    183 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 8614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sót, cukrot, vaníliás cukrot, és a sütőport.
  2. A túrót a liszttel összemorzsoljuk, majd a tojásokkal, olajjal és a kefírrel vagy tejföllel rugalmas, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. A hozzáadott kefír mennyisége függ a túró nedvességtartalmától, éppen ezért lehet, hogy kevesebbet ill. többet vesz fel.
  3. Az összeállított tésztát 1 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük, majd lisztezett deszkán kb. 1,5 cm átmérőjű és 30 cm hosszú rudakat sodrunk, amelyeket kerek perec formájúra fonunk.
  4. Forró, bő olajban, a fánkhoz hasonlóan sütjük aranybarnára a pereceket, kb. 6-6 percig mindkét oldalukat. Ne tegyük szorosan egymás mellé, mert sütés közben nőni fognak!
  5. Vaníliás cukorral kevert porcukorral bőven meghintve kínáljuk, de adhatunk mellé jóféle lekvárt is.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 15251
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámtól tanultam a túróperec készítését, hiába csinálom ugyanúgy, akkor is az övé a legfinomabb!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek