r
Nosalty Logó

Túrókrémes Oreo torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adrikaa
Túrókrémes Oreo torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Fehér piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1022 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Fehér piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 10233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós piskóta

Fehér piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 322 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.3 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1022 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    584 g
  • Telített zsírsav
    257 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12313.1 g
  • Cink
    667 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    2541 mg
  • Vas
    543 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    4249 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1111.8 g
  • Cukor
    623 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2098 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2060 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1375 micro
Összesen 10233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Fehér piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. Vegyünk 4 edényt, és mérjük ki a hozzávalókat. Első edénybe kimérjük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Egy másik edénybe kimérjük a cukrot (150 g), a tejet, az olajat, a tojássárgáját. A harmadik edénybe tegyük a tojásfehérjét csipet sóval, pár csepp citromlével. A negyedik edénybe pedig tegyük a megmaradt porcukrot.
  2. Kezdjük el felverni a tojásfehérjét, közben adjuk hozzá a cukrot, és a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Keverjük el a tejes keveréket, hogy elvegyüljön, és szitáljuk rá a lisztes keveréket, és dolgozzuk el habverővel.
  4. A tojásfehérjéből pár kanállal tegyünk a csokis masszához, és keverjük el habverővel, majd lassan adagoljuk a többi tojásfehérjét is hozzá, de azt már ne habverővel, hanem egy keverőlapáttal. Addig keverjük, amíg egyenletes nem lesz.
  5. A forma aljára tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a masszát, és 175°C-on kb. 40 perc alatt tűpróbáig süssük.
  6. Ha kihűlt a piskóta, akkor vágjuk ketté, mert ez lesz a teteje meg az alja a tortának.

Fehér piskóta

  1. A fehér piskótát ugyanazon metódus szerint süssük meg, mint a kakaósat. (40 g cukor szükséges a tojásfehérje habba.)

Krém

  1. A tejszínt elkezdjük felverni, 1-2 perc után hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is, és kemény habbá verjük az egészet.
  2. Egy kakaós piskótát teszünk a torta aljára, megkenjük a krémmel, arra jön a sima piskóta, amire megint egy adag krém, amire megint a csokis piskóta. Az egészet körbekenjük a krémmel, de úgy, hogy maradjon még a krémből, a torta tetejére díszítésnek. A megmaradt krémet töltsük habzsákba.

Díszítés

  1. Az Oreo keksznek egy részét összetörjük, a másik felét pedig kettévágjuk. Az összetört kekszeket a torta aljára halmozzuk körbe, és a torta tetejére is teszünk egy kicsit.
  2. Elkészítjük a ganache-t, amit úgy készítünk, hogy a tejszínt forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, beletesszük a csokoládét, és addig kevergetjük, amíg minden csoki el nem olvad benne. Ezek után rácsurgatjuk a tortára a ganache-t, úgy, hogy az oldalán kezdjen el lefolyni.
  3. A tetejére a habzsákból nyomjuk rá a krémet, arra pedig tegyük rá a félbevágott kekszeket.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8111
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 25.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Adrikaa 8 recept

Az egyik munkatársamnak ígértem egy tortát, és itt volt az ideje, hogy meg is tartsam. Sok instrukciót kaptam, hogy mi ne kerüljön bele, mert nem szereti, így ki kellett találnom valamit. :) Egy amerikai oldalon láttam egy tortát, amit így díszítettek, és már akkor is nagyon tetszett, de a receptje viszont nem, így saját ízvilágomnak megfelelően készítettem el. Ideális piskóta receptet a Kiskuktánál, a krémet pedig a Nassoldán találtam, amiket kisebb módosításokkal variáltam össze, így született meg ez a torta.

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Fehér piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek