r
Nosalty Logó

Túrókrémes - mascarponés sakktábla

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrókrémes - mascarponés sakktábla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 1286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.1 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8695.6 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1870 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    3266 mg
  • Nátrium
    1782 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.1 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor 1/3-ad részét. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével. Ehhez egyenként adjuk a többi hozzávalót, legvégén a fehérjehabot.
  2. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskóta tésztát és előmelegített sütőben megsütjük.(Tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával fedjük le.)
  3. A tortát 3 lapra szeljük. Két lapot egymásra helyezve, kívülről befelé haladva, karikákra vágjuk éles késsel a tésztát, 4 különböző méretű tányér (vagy más forma) segítségével (20-16-12-8 cm átmérőjű). Középen egy 4 cm-es pogácsaszaggatót használunk. Így 2x5 db, 2 cm széles tésztagyűrűt kapunk.
  4. A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejet, és finomra turmixoljuk.
  5. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, s apránként beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét, és reszelt héját.
  6. A zselatint lassú tűzön felolvasztjuk, simára dolgozzuk először egy kisebb adag túrókrémmel, majd a teljes mennyiséghez adjuk, jól lehűtjük. Amikor sűrűsödni, dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját, s egy nagyobb méretű, sima csőrös habzsákba töltjük.
  7. Kívülről befelé haladva, az egészben maradt tortalapra helyezzük az egyik felszabott lap első, a harmadik, és az ötödik gyűrűjét, s a gyűrűk közötti üres hézagba töltjük a krémet. Ezután a következő sorba a második, és a negyedik gyűrű kerül, s a középső tésztakorong, amit a pogácsaszaggatóval vágtunk ki. Ekkor a torta szélén lesz tejszíncsík, és a korongok közötti hézagokban. Ezt a műveletet megismételjük a harmadik sorban is a maradék korongokkal, a sorrendet követve. Ettől lesz szeleteléskor sakktábla-mintázatú a torta.
  8. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, jó pár órán át dermesztjük hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8014
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kijelenthetem, hogy most ez lett a KEDVENC sütim!!! Jó kis kalóriabomba, de isteni finom!!!!! Nagyon krémesnek tűnhet, de egyáltalán nem az az émelygő fajtából való.

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek