r
Nosalty Logó

Túrókrémes malacfürdő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrókrémes malacfürdő torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Házi krémes krém

A torta összeállítása

Marcipán malackák készítése

Összesen 688 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Házi krémes krém

A torta összeállítása

Marcipán malackák készítése

Összesen 4127 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Házi krémes krém

A torta összeállítása

Marcipán malackák készítése

Összesen 162 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 688 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9117.9 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    2783 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    2662 mg
  • Nátrium
    2221 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.3 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 4127 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Házi krémes krém

A torta összeállítása

Marcipán malackák készítése

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgáját és fehérjét kettéválasztjuk.
  2. Egy nagy tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel. Mehet bele egy kis citromlé is (frissen facsart).
  3. A lisztet és a sütőport elkeverjük egy kisebb tálban.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.
  5. A tojássárgájához adjuk hozzá a fehérjehabot, csomómentesre keverjük el. Ezután mehet bele szakaszosan a sütőporos liszt is.
  6. A kivajazott (vagy sütőpapírral) bélelt kb. 23 cm-es tortaformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon 20 percig sütjük.

Túrókrém

  1. A túrót törjük össze, és adjuk hozzá kb. fél citrom levét, 2-2,5 dl joghurtot és 2 evőkanál cukrot (porcukor vagy nyírfacukor).
  2. A habtejszínt gépi habverővel verjük kemény habbá, és adjuk hozzá a habfixáló port.
  3. A felvert tejszínhabot keverjük össze a túrókrémmel.

Házi krémes krém

  1. Mérjünk ki 800 ml tejet, és a krémes porral gépi habverővel keverjük kb. 5 percig, amíg sűrű krémet kapunk.
  2. Ha nem szeretnénk tasakos krémet készíteni, akkor a hagyományos módon házi krémes krémet készítünk.

A torta összeállítása

  1. A piskóta alapot kettő vagy három felé vágjuk egy éles kenyérvágó késsel.
  2. Az első réteg piskótára egy réteg krémes krémet kenünk. Ezután rátesszük a második piskótalapot, erre ismét krémes krémet kenünk. Ráhelyezzük a harmadik lapot is, erre pedig rákenjük az összes túrókrémet.
  3. A maradék túrókrémet (és ami az oldalán kifolyt) eloszlatjuk a torta oldalán. A babapiskótákat egyesével belemártjuk kb. 2 dl tejbe, ügyelve arra, hogy ne ázzon át teljesen, majd egyből hozzátapasztjuk a torta oldalához. A tortát átkötjük egy szalaggal, ez nemcsak díszít, de összefogja a babapiskótákat is.

Marcipán malackák készítése

  1. A marcipánmasszából vizes kézzel vicces malac figurákat gyurmázunk, és a torta tetején elhelyezzük. (Közvetlen tálalás előtt tegyük a tortára, mert a marcipánmassza sajnos vizet ereszt.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8285
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ideális meglepetés torta szülinapra! :)

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Házi krémes krém

A torta összeállítása

Marcipán malackák készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek