r
Nosalty Logó

Túrókrémes gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Túrókrémes gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    131.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5323.1 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    715 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 2757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A 3 tojást kettéválasztjuk, a sárgájához teszünk 2 ek cukrot és a fél sütőport.
  3. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját is jó habosra verjük, ezután a két habot óvatosan összekeverjük, és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, kézi habverővel lassan csomómentessé keverjük.
  4. Kapcsos tortaformában kb. 15 perc alatt szépre sütjük.
  5. Krém:
  6. A vaníliapudingot 5 ek cukorral 3 dl tejjel sűrűre főzzük, hűtjük.
  7. Amíg hűl, tejszínt 2 ek porcukorral habosra keverjük, keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a zselatinfixet.
  8. A kihűlt vaníliapudinghoz mixerrel hozzákeverjük a túrót, utána óvatosan a felvert tejszínhabot is.
  9. A tortaforma aljában lévő piskótalapra kenjük a túrós habos masszát, rárendezzük a gyümölcsöt, és az előírás szerint 4 ek cukorralelkészített gyümölcszselét szépen ráöntjük. Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.
  10. Mielőtt lekapcsolnánk a tortaformát, késsel körbevágjuk. Szépen szeletelhető és nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 521
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 253
  • Össznézettség: 245888
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évekkel ezelőtt bukkantam rá erre a receptre, természetesen szokásomhoz híven ezen is módosítgattam. Van amikor sokkal több tejszínt teszek hozzá, akkor sokkal habosabb, úgy is nagyon finom.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?