r
Nosalty Logó

Túrókrémes-barackos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrókrémes-barackos kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az 1. túrókrémhez

A 2. túrókrémhez

A tetejére

Összesen 929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az 1. túrókrémhez

A 2. túrókrémhez

A tetejére

Összesen 9282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az 1. túrókrémhez

A 2. túrókrémhez

A tetejére

Összesen 191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.8 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.6 g

Zsír

  • Összesen
    324.8 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14507.6 g
  • Cink
    2607 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    3116 mg
  • Vas
    2014 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    4203 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    85 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1297.8 g
  • Cukor
    652 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1847 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3090 micro
  • β-crypt
    1024 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2156 micro
Összesen 9282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. túrókrémhez

A 2. túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összeöntjük a porcukorral, a sütőporral, a csipetnyi sóval és a fahéjjal. Majd a margarinnal összekeverjük, és elmorzsoljuk. homogénné.
  2. Előveszünk egy közepes méretű tepsit, kivajazzuk, kilisztezzük, és a masszánk felét belenyújtjuk.
  3. Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjunk hozzá 200 g cukrot, egy csipet sót, s keverjük habosra.Törjünk bele 500 g túrót, majd keverjünk még hozzá 2 ek lisztet, 1 cs vaníliapudingot és egy kupak citromlevet. Majd öntsük bele a tepsibe.
  4. Kockázzuk fel a barackok felét, és potyogtassuk rá a túróra.
  5. Majd a tészta másik felével fedjük be (morzsoljuk rá).
  6. Sütőben kb 1 órán át sül, 190 fokon 10 percig, majd 180 fokra levesszük.
  7. Közben megcsináljuk a másik túrókrémet. A tortakrémport összekeverjük 3 dl tejjel és fél kg túróval, 1 ek fahéjjal, 4 ek cukorral, és 1 kk mézeskalács fűszerkeverékkel. Az utóbbi igazán különleges ízt kölcsönöz a túrónknak. A maradék barackot is belekockázzuk.
  8. Ha megsült a sütink, ráönthetjük a túrókrémünket.
  9. Végül főzünk egy pudingot, 2 cs vanília pudingporból, 7 dl tejből, és 6 ek cukorból, s a sütit befedjük vele.
  10. 1 éjszakát pihen a süti a hűtőben, aztán pikk-pakk el is fogy szerintem! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9401
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Receptkategóriák

Kétféle túrós réteg közt finom édes linzertészta, s megbújó barackok teszik igazán üdévé ezt a nyári édességet! A készítés menetéről még több kép található itt.

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. túrókrémhez

A 2. túrókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?