r
Nosalty Logó

Túrógombóc szamócalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrógombóc szamócalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A túrógombóchoz szamócalekvárral

A tálaláshoz

Összesen 582 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A túrógombóchoz szamócalekvárral

A tálaláshoz

Összesen 2320 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A túrógombóchoz szamócalekvárral

A tálaláshoz

Összesen 229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 582 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6858.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    1724 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2320 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.4 g
  • Cink
    129 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    59 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A túrógombóchoz szamócalekvárral

A tálaláshoz

Elkészítés

A túrógombóchoz szamócalekvárral

  1. Sós vízet tegyünk fel főni. A gombóc hozzávalóit keverjük össze, és addig hagyjuk állni, amíg felforr a vizünk.
  2. Ha felforrt a víz, vizes kézzel formáljunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük a vízbe őket.
  3. Amíg főnek a gombócok, egy serpenyőben pírítsuk aranybarnára a zsemlemorzsát.
  4. A gombócok akkor főttek meg, ha már feljöttek a víz tetejére. Ekkor fogunk egy lyukacsos szedőkanalat, és kiszedjük a vízből a gombócokat, és miután jól lecsepegtettük, már tehetjük is a zsemlemorzsára őket.
  5. Még melegen tálaljuk úgy, hogy porcukorral megszórjuk, és szamócalekvárt teszünk mellé.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7882
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szamócalekváron kívül bármilyen más lekvárral is tálalhatjuk, de szerintem ezzel a legfinomabb.

Hozzávalók

A túrógombóchoz szamócalekvárral

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!