r
Nosalty Logó

Túró rudi torta 4. - gyümölcsös

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Túró rudi torta 4. - gyümölcsös
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A mázhoz

Összesen 1175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A mázhoz

Összesen 4699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A mázhoz

Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021.8 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    208 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    289.9 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8087.2 g
  • Cink
    1053 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1370 mg
  • Vas
    831 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    2946 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    44 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 4699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. 4 tojásból piskótát sütünk: egy tálba a lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukrozatlan kakaóporral. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval és a 4 ek cukorral habnak felverjük, majd ehhez egyesével adagoljuk a tojássárgájákat, majd kanalanként a sütőporos-kakaós lisztet.
  2. Kivajazunk, -lisztezünk egy kapcsos tortaformát, ebben a piskótát előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!).
  3. A kihűlt tortát vékonyan megkenjük lekvárral (ami harmonizál a gyümölccsel, pl. málnához málnalekvár, vagy erdei gyümölcslekvár), erre rátesszük a friss gyümölcsöt.
  4. Ezt követően elkészítjük a túrókrémet: a túrót összekeverjük a vanília kivonattal, a citromhéjjal és a cukorral. A habtejszínt felverjük a zselatinnal, majd óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.
  5. A túrókrémet egyenletesen a gyümölccsel bevont tortára kenjük, majd a tortát 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük, hogy a túrókrém megdermedjen.
  6. Ezt követően elkészítjük a csokimázat: A csokit nagyobb darabokra törjük, lábosba szórjuk. Hozzáadjuk a kókuszkrémet/tejszínt, a vajat/kókuszzsírt, és alacsony hőfokon addig kevergetjük, amíg krémes masszát kapunk. A tűzhelyről levéve, hagyjuk kissé kihűlni, és még langyosan rákenjük a torta tetejére.
  7. Ismét szilárdulásig hűtőbe tesszük, és fogyasztásig itt tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17083
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 21.

Ajánló

Készíthető sütés nélkül is, ha a tortalap helyett 15 dkg csokis kekszet összetörünk, és 10 dkg olvasztott vajjal összekeverve, a tortalapba nyomkodjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túró rudi torta 4. - gyümölcsös
NovakAndi 48 recept

Ezt a tortát több tortarecept összeolvasztását követően készítettem el. Nagy sikert aratott!

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?