r
Nosalty Logó

Túró Rudi piskótarolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Túró Rudi piskótarolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 753 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 4507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 324 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.6 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 753 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    202 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4407.6 g
  • Cink
    524 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    408 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.4 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 4507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból süssünk egy vékony piskótalapot. Tekerjük fel a papírral együtt, mintha roládot készítenénk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A túrót a tekerős passzírozón törjük át, majd a többi elemmel összerobotoljuk.
  3. A püspökkenyér formát kibéleljük folpackkal, és beletesszük a "roládot".
  4. A túrókrémmel úgy töltjük meg, hogy a tészta vége csak összeérjen. A túllógó folpackkal lezárjuk, és mehet a hűtőbe másnapig szokni az új formáját. Egy kicsi krémet félreteszünk a folytatáshoz.
  5. Másnap a tálaló tálra borítjuk a tortát úgy, hogy a szélek felül legyenek, és lehelet vékonyan megkenjük a maradék krémmel.
  6. 2 nylon között nyújtjuk méretre a fehér marcipánt, majd befedjük a tortát. (Nyugodtabb voltam, hogy a marcipán is összefogja a piskótát, és véletlenül sem szökik ki alul.)
  7. A piros marcipánt is 2 nylon között nyújtjuk ki, és a linzerforma közepével szaggatjuk ki a pöttyöket. A piros marcipántáblát dekorceruzával írjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 54110
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 13.

Ajánló

Tippek, megjegyzések: Közel sem olyan bonyolult a marcipánnal dolgozni, mint gondoltam. A porcukrozással való nyújtást nem tudtam elfogadni. Mivel minden ragadós tésztát nylon között nyújtok ki extra lisztezés helyett, így ezt is megpróbáltam. Bejött. Még a munkaterület is tiszta maradt. A marcipán alá ragasztónak lehet használni a krémet. Ha 2 marcipánt kell rögzíteni, akkor elég vékonyan megvizezni a pöttyöt. A megmaradt marcipánt betettem a fagyasztóba, amíg megszületik az újabb ötlet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel Matyi imádja a marcipánt is és a túró rudit is, az ötletet itt találtam, amit a családi ízlésnek megfelelően átalakítottam. A zselatint azért tettem a krémbe, hogy a városon átzötyögve se rázódjon szét. Ezután már csak a hatásra kellett várnom, ami nem maradt el.  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?