Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tükörtojásos rakott krumpli recept

hozzászólások (41)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 453 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 2722 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 126 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-06-08 10:46

Kedves Edit!
Most bukkantam a receptedre, már el is mentettem, ki fogom próbálni.
Nagyon szeretek új ízekkel, receptekkel kísérletezni, szeretjük a rakott krumplit
és ezt a változatát is el fogom készíteni.
Üdv:további szép napot kívánok: Adél

laraed
Edit / laraed Thu, 2012-01-05 22:09

Nagyon szívesen:)) Örülök , hogy tetszett a receptem kipróbáltad , és ízlett is:)) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-07-08 13:09

Kedves Bogi ! Én magosan szoktam érteni , de lehet nettó is :)) Attól függ , hogy mennyire szereted édesen:)) Ha édesebbre akarod akkor a magoshoz , ha nem kell annyira édesen akkor a már magozotthoz mérd . Várom a receptedet Puszi Edit

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-07-08 07:15

Kedves Bogi ! Én 25 dkg cukrot teszek 1 kg gyümölcshöz. Van a Dr Oetkernek egy dzsem fix 2:1 készítménye amivel ha belerakod nem kell dunsztolni és sokáig főzni sem. Szerintem próbáld ki vele. Azt írja , hogy gyümölcsöt megmosni turmixolni a cukorral összekeverni a dzsem fix port és belekeverni a gyümölcsbe. Állandó keverés mellett forrás után 3 percig forraljuk . Üvegbe töltjük , lezárjuk kupakkal és 5 percig fejjel lefelé fordítva állítjuk. Nem kell dunsztolni sem.Ebbe már semmi más tartósítót sem kell tenni . Ha a régi módszerrel csinálod és nem raksz bele ilyen dzsem fixet akkor kell bele szalicil / kg / 1/2 mokkás kanálnyi / , de csak a végén keverd bele amikor már nem főzöd , és azt is lezárás után állítsd fejre 5 percre és utána kell dunsztolni. Puszi Edit

Batida
Batida / Batida Fri, 2011-07-08 12:46

Nagyon hálás vagyok a fent leírt tanácsokért, ez merőben leegyszerűsíti a folyamatot, és nagyon hasznos is! A kg gyümölcsöt nettó kell érteni, vagy még magosan méred le?
A receptet feltettem, már várakozik. (Dalken-torony) puszi, Bogi

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-07-07 21:06

Kedves Bogi ! Nem olyan nagy ügy az. A barackot megmosod , kimagozod és lecukrozod. Másnap főzöd és töltöd üvegbe. Próbáld ki 2 kg barackkal , és az nem is ipari mennyiség.))))Van itt nálunk egy néni , igaz már rég láttam , és az szokott befőzni eladásra lekvárt . Nem tudom a boltba mennyi egy üveg lekvárnak nevezett valami , de a nénié biztos drágább . Puszi Edit

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-07-07 22:35

Kedves Edit! 2 kg barackhoz mennyi cukor kell? A s.bari alapból édes, azért kérdezem. Anyukám még gyerekkoromban minden ágyneműtartót megtöltött a dunsztolni való üvegekkel, és napokig vártunk, amíg teljesen kihűltek. Ezt még mindig így kell csinálni? Vagy csak hagyni kihűlni? Lehet, hogy tényleg neki fogok állni... :-] Köszi a bátorítást! puszi, Bogi

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-07-07 18:22

Kedves Bogi ! a káposzta már megvan csak most eltevési lázban égek . Barack , meggy , úgy hogy most gyors kajákon élünk. na nem olyanon hanem házi gyorson. Ma gombás szűzérmét csináltam tésztával. Puszi Edit

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-07-07 20:37

Úgy irigyellek, hogy te ilyesmikkel is foglalkozol!!! Imádjuk a lekvárokat, bár nem eszünk túl sokat, de sosincs itthon amikor épp kellene, ezért mindig a bolti "semmire nem jót" veszem... Tudom, hogy ez sem akkora nagy kunszt, de nekem ipari mennyiség nem kell, kicsi mennyiséghez meg nincs elég ösztöke, hogy nekiálljak. :--/ Bár ma épp megjelent egy s.barack lekvár recept, és nagyon vonzóan egyszerű. :-) Ki fogsz nevetni, de itt még egy másik konyhatündért is megkörnyékeztem, hogy adjon el nekem egy üveg lekvárt, és minden járulékos költséget fizetek (posta...stb.), de nem reagált vissza. Biztosan bolondnak tart. :-(
A szűzérme nagyon finom!!!

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-07-06 23:32

Kedves Bogi ! Amikor nem írsz valószínűleg jó étvágyat fogok kívánni:))Garázdálkodni pedig szabad sőt kötelező :)) Üdv Edit

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-07-07 12:56

Uhhh, Edit, ez nagyon finom lett!! Kétszer is szedett belőle 2,5 ember, a férjem dolgozik... Ma én is beújítok egy receptet, ha jól sikerül és lehet fotózni, akkor neked fogom ajánlani. Szió, Bogi

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-07-07 13:20

Kedves Bogi ! Ennek örülök , hogy ízlett. Nagyon köszönöm, ha nekem fogod ajánlani :)) Puszi Edit

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-07-07 15:39

Tényleg, nem is kérdeztem, nekiálltál végül káposztát tekercselni?? :-) A süti elkészült, majd beledöglöttem, de meglett, holnap majd beküldöm, ősszel talán meg is jelenik...

Batida
Batida / Batida Wed, 2011-07-06 22:35

És most, hogy már a recept-repertoárodat is ismerem, holnap EZ lesz az ebéd!!! Ahogy jön a meleg (mit meleg, hőség!!), nekem úgy laposodnak az agyhullámaim amplitúdói, és foggggalmam sincs reggel, mit teszek a lányok elé ebédre. De most asszem hátradőlök a gurulós székemben, és napokig a receptjeid között fogok garázdálkodni. ;-) Amikor nem írok, akkor valószínűleg épp eszünk... :-DDD

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-10 20:42

Kedves Edit!

Nincs ügy, csak furán jött le, meglepődtem,ennyi,de már minden oké!!:-))

Hát, ha a sétálgatás közben, már belegügyög, akkor igazán jókat nevetgélhettek, és pletyizhettek ,mint nagyi és unoka, az meg kifejezetten aranyos lehet:-)) , és az is, hogyha most már hangosan nevetgél:-))
Jó Neked, hogy naponta tudod látni:-))
Különleges kapocs lesz így köztetek:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-10 14:08

Kedves Edit!
Örülök neki, hogy az ajánlásom sikeres volt:-)) És hogy ez Neked is jó:-))
Egész egyszerűen én is érdekesnek találtam, hogy rakom fel szépen lassan, folyamatosan a recepteket, és nem jön ki egy sem!!!:-((
Így gyűlt össze 20-22, nem azért mert egyszerre raktam fel őket:-))
Aztán lesek-várok és semmi:-((
Persze, rájöttem, jöttek a medvehagymás receptek, a húsvéti kalácsok, és sonkák, meg tojásos ételek, és sütik, ami mind-mind húsvétiak, és mivel enyém egy se volt az, hiába a sok, nem raktak fel, talán csak egyet,igen:-))
Aztán jött a medvehagyma, én is készítettem, fel is raktam, hogy majd lesz belőle valami,....és egyszer csak elindultak a receptek...:-)))
Olyanok is, amik már március 2-a óta fenn vannak, meg márc.8., és márc.15.,márc.20.márc22.,és akkor örültem, mert láttam, hogy nem kell szólni, jönnek szépen, sorban, csak előnyben volt a húsvét:-))))
Igen, vártak nekem is 1 hónapot a fénykép miatt egy receptre, de sajnos nem tudtam elkészíteni újra, és el is tünt a recept, majd ha lesz lehetőség, újra elkészítem, és felrakom, remélem, nem lesz homályos a fénykép:-))
Igen, még mindig van fenn receptem, és megszeretném várni, hogy most már mind kijöjjön:-)))
Aztán addigra lesz friss nyersanyag, remélem, zöldség ,bármi, és ötölhetek újra:-)))
Csak nem értettem a hirtelen meglepetést, hogy akkor most mi van a receptekkel, az enyémek meg miért mennek??Elnézést, ha félreértettelek, de olyan fura volt, meg ahogy ezt az egészet Zúza is szinte felrója nekem?? Nem értem:-(((
Ahogy írod, nem én és nem is te és senki felrakó nem tudja irányítani, hogy kinek a receptje kerül ki, és mikor:-))) Nem mi szerkesztünk, és őszintén, hatalmas munka lehet annak, aki ezt, illetve, akik ezt végzik, és le a kalappal, mert sokan rakunk fel sok receptet, és ahogy látni, sok az új szakács is:-)))
Minden szerkesztő munkáját köszönöm:-)) Van min munkálkodniuk, javítaniuk, szerkeszteniük:-))
Nagyon szép napot kívánok, itt csodásan süt a nap:-))
Akkor ma fincsi ebéded volt a családdal:-))
Kiunokáztad magad az ünnepek alatt:-)) Egyre jobb az idő, jó sokat lehet sétáltatni, levegőztetni:-)))
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-05-10 16:36

Kedves Eva- Anyóca ! Nem kell ebből ügyet csinálni , mert nem is volt ügy:)) Minden nap látom az unokámat, sokat van itt nálam két evés közt:)) Olyankor csavargunk pletykálunk:)) mondjuk ő csak hallgat és néha belegügyög abba amit mondok Neki:)) Most már hangosan nevet néha:)) Nagyon aranyos pici lány. Gondolom ezzel minden nagymama így van :)) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-10 07:45

Kedves laraed!

Húsvétkor(locsolkodás estéjén) , elküldtem a locsolkodó unokatesóm nagy fiának és barátnőjének ezt a receptedet, és nagyon örültek neki, ők is valami újításon gondolkodtak a megszokott helyett, és visszaigazolták tegnap, hogy azóta elkészítette a barátnője, és sikere van:-)))
Én örülök, remélem, hogy nem baj, hogy tovább adtam, és örülsz neki Te is:-))
Edit!
Ez a főzés-sütés, étel fényképezés,felrakás, és ha jó, elfogadják, feltevés, -szerintem nem verseny.:-)) Nekem az eltelt 5 hétben két receptemet nem fogadták el, és még élek:-)) Nincs baj, megy tovább az élet:-)) Az egyiknél rossz volt a fénykép, és egy jót se találtunk,sajna ,-a másik, meg egy már fennlévőhöz hasonlított, ezért nem volt jó:-)) De ez van, nincs gond, majd lesz másik:-)))
Ezért a jó kapcsolatunkat ,ami volt,és remélem van:-)) ,ez nem szabad, hogy elrontsa:-))
Hidd el, lesz olyan időszak, amikor nem lesz ötletem, ha igen, nem lesz alapanyagom,:-(((( , és nem fogok feltenni semmit sem :-(( Egyszer hopp- máskor meg kopp.:-((
Amilyen az Élet!
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-05-10 10:00

Kedves Éva - Anyóca ! Te most miről beszélsz??? Nem a Te hibád , hogy a mi receptünk nem került még fel ! Nem azért írtam én sem , és Norcy sem, mert Rád haragudnánk ! De van amikor elfelejtkeznek a régi receptekről ezért érdemes megemlíteni . Ráadásul egyszer amikor már 1,5 hónapja nem ment fel a receptem és szóltam, sűrű bocsánat kérés közepette feltették és mondták, hogy máskor is jelezzem ha már nagyon soká nem kerül fel a recept. Valami olyasmit mondtak , hogy 1 hónapig tudják tárolni a receptet. De lehet , hogy ez csak olyanra vonatkozik aminek a fényképével van gond és ujjat kérnek .Mindegy az a lényeg , hogy ilyenkor írni kell nekik .Természetesen nem baj , hogy ajánlottad másnak a receptemet ezért van ez az oldal , és ezért rakom fel ide a recepteket . Különben pont ezt készítem ma én is ebédre:)) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-09 21:49

Kedves laraed!
Hát igen, igazad van,-látod, már el is felejtettem, pedig nem olyan rég volt, hogy kicsik voltak a gyerekeim,- hogy a picurkák is megérzik az időváltozást, olyankor sírósabbak, nyugtalanabbak.:-))Most meg inkább izgágának mondanám őket,: " meg zúg a fejem, most nem tanulok anya,ugye nem baj,nem tudok gondolkodni"-ez van:-))) Fájni, ritkán fáj nekik,szerencsére, ahhoz nagyon nagy változás kell.Én kínlódok vele, :-(((Már megszoktam.:-(((
Remélem, visszatér a tavasz, és mindenki megnyugszik holnapra:-)))Jó pihenést!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-09 08:48

Kedves Edit!
Értem, hogy miért:-)))
Szép hétvégét, bár itt eszméletlenül fúj a szél, hiába süt a nap, valahogy kellemetlenkedik a szél.Hogy délután én hogy fogok a családdal ültetni,nem tudom, kifújja a magokat a szél a kezünkből.:-((( Majd vigyázunk,mert már földbe kell lennie:-))
Szép hétvégét!!!:-))
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-04-09 21:20

Nálunk is nagyon fúj a szél. A terasz tiszta homok állandóan.:)) Remélem . holnapra már vége ennek a szeles időnek. A kis unokámat is megviselte . Nagyon nyugtalan volt ma. Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-04-08 22:00

Kedves Edit!
Ma kipróbáltam, és nagyon kellemes, és nagyon finom meglepetés volt, és sikerült elkészítenem, és elfogyott az utolsó szedőkanálig.:-)))
Tuti jó ötlet , ez a tükörtojás, látványos is volt, és finom is.:-)))
Máskor is lesz:-)))))
Szép hétvégét:-)))
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-04-09 07:18

Kedves Éva! Örülök , hogy ízlett Nektek is. Jó ha van egy kis változatosság. Rakott krumpli , de mégis más:)) Mi jobban szeretjük mint a hagyományos rakott krumplit. Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-04-04 10:15

Kedves Edit!
Nagyon jól néz ki, igazán étvágygerjesztő! Szuper rakott krumpli:-)))
A változatosság gyönyörködtet.:-))
Elmentve.A héten beütemezve.:-)))
Szép napot!Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-03-28 22:01

Kedves Ilona! Örülök neki , hogy kipróbálod a receptemet. Majd írd meg hogy elnyerte -e a tetszésedet:)) Üdv Edit

tiborné Ilona Tóth
tiborné Ilona Tóth Fri, 2011-04-01 19:29

Szia Edit!Ez "bejött" nálunk is!Igen ízlett,máskor is így csinálom meg..Köszi a receptet!Jó sütés-főzést!Üdv.Ilona

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-03-28 07:57

Kedves Edit!
Tiéd lett a legnézettebb recept a múlt héten!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

köves
köves Fri, 2011-03-25 22:25

Nagyon érdekes recept. Nem folyik szét a tojás? Üdvözlettel Köves

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-03-26 08:15

Kedves Köves ! Próbáld ki nyugodtan nem fog szétfolyni a tojás. Üdv Edit

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-03-24 22:41

Kedves Edit!
Tiéd lett 2011. március 23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-03-23 19:38

Drága Bogi! ugyan az az alapanyaga mint a megszokott rakott krumplinak / csak kolbász helyett van a füstölt főtt tarja / , de sokkal finomabb , és kicsit más:))) Próbáld ki, megéri:)) Puszi Edit

453
burgonya 10 db
tojás 12 db
füstölt-főtt tarja 25 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
vaj 2 dkg
sajt 20 dkg