r
Nosalty Logó

Tradicionális Cézár saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tradicionális Cézár saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krutonhoz

A salátához

Összesen 619 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krutonhoz

A salátához

Összesen 2473 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krutonhoz

A salátához

Összesen 71 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1026 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37601 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16753 micro
Összesen 619 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6200 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    2721 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    2821.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12873 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    3040 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4103 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    150405 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67010 micro
Összesen 2473 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1941 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

A krutonhoz

A salátához

Elkészítés

A krutonhoz

  1. A kenyeret felkockázzuk. A fokhagymagerezdeket félbevágjuk.
  2. A vajat és a fokhagymát serpenyőbe tesszük a fokhagymával együtt. Összeolvasztjuk őket, sózzuk, borsozzuk. Ha összeolvadt, kivesszük a fokhagymát, félretesszük.
  3. A kenyérkockákat belekeverjük a fokhagymás olívaolajba, majd egy tepsire tesszük, és 15 perc alatt aranyszínűre pirítjuk.

A salátához

  1. A fokhagymát, amit a vajas-olívaolajas kruton mellől kiszedtünk, lereszeljük. Hozzáadunk egy negyed kávéskanál sót, és alaposan elkeverjük. Mehet mellé a citromlé, a worcestershire-szósz, ezekkel is jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a szardellafinét, villával jól szétcincáljuk, és alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval. Folyamatos keverés mellett lassan hozzáöntjük az olívaolajat, majd a két tojássárgáját.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és alaposan kikeverjük.
  4. A salátát levelekre szedjük, egy tálba tesszük, összeforgatjuk a krutonnal és az öntettel. Tányérra tesszük, és parmezánforgáccsal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26485
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept egy Cesar Cardini nevű, olasz származású szakácstól származik, akinek Tijuana-ban volt étterme. Az alkoholtilalom alatt rengeteg amerikai ruccant át Mexikóba, különösen, ha ünnep volt. Július 4-e pedig nagy ünnep, ennek megfelelően rengetegen voltak Cardini éttermében, az alapanyagok pedig rohamtempóban fogytak. Ekkor találta ki Cardini a Cézár salátát, aminek a karrierje azóta is töretlen. A Cézár salátát frissen szokták összerakni, gyakran a vendégek előtt. Bár Cardini lánya szerint az eredeti receptben nem volt szardellafilé, ma már minden jobb Cézár salátában benne van.

Hozzávalók

A krutonhoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek