r
Nosalty Logó

Toszkán puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Toszkán puding
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 348 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1044 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 348 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 1044 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöt felöntjük egy kis langyos vízzel, és kb. 10 percig hagyjuk állni.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A ricottát elkeverjük a tojássárgákkal és a cukorral, majd a fahéjjal és a narancshéjjal ízesítjük.
  4. Az aszalt gyümölcsöt leszűrjük, kisebb kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a ricottás krémhez.
  5. A krémet elosztjuk 3 vajjal kikent tűzálló formába.
  6. A formákat egy tepsibe rakjuk, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  7. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  8. A pudingot tányérra borítjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2534
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most kihűtve tálaltam, de tálalhatjuk melegen is a pudingot. A pudingot tálalhatjuk creme fraichel is, amelyet egy kevés narancslével, cukorral és fahéjjal elkeverünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek