r
Nosalty Logó

Törtbabos-húsos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Törtbabos-húsos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a paradicsomszószhoz

a húshoz

a sütéshez

Összesen 442 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a paradicsomszószhoz

a húshoz

a sütéshez

Összesen 3529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a paradicsomszószhoz

a húshoz

a sütéshez

Összesen 184 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2523 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 442 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9521.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    456 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    4618 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1307 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    4342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20185 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 3529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1055 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

a paradicsomszószhoz

a húshoz

a sütéshez

Elkészítés

a paradicsomszószhoz

  1. A közepes lángon felhevített olajon pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát, majd a finomra reszelt sárgarépát.
  2. Rakjuk bele a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk kicsit illatozni. Keverjük bele a sűrített paradicsomot, öntsük hozzá a konzerv paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerekkel.
  3. Kis lángon főzzük 15-20 percig. Ha nagyon sűrű lenne, akkor önthetünk hozzá vizet, kb. 0.5-1 dl-t.

a húshoz

  1. A közepes lángon felhevített olajon pirítsuk meg a húst, a kockára vágott hagymával, sóval meg a fűszerekkel.
  2. Keverjük hozzá a babpürét illetve a paradicsomszószt.

a sütéshez

  1. Főzzük ki a tésztát, keverjük össze a húsos-paradicsomos szósszal.
  2. Egy tepsit kenjünk ki leheletnyi olajjal, öntsük bele a tésztát, hintsük meg a tetejét a reszelt sajttal.
  3. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 963
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet óriás kagylótésztával készítettem eddig. Az elég pepecselős egyenként mind megtölteni, és utána sütni. Gondoltam, kicsit egyszerűsítem, és csőtésztával csak egybekevertem. A férjemnek így jobban ízlett, mert több tészta van benne. Hosszúnak néz ki a lista, de elég haladós, mert amíg a szósz fő, lehet a húst pirítani, meg a tésztát kifőzni. A sütés alatt pedig el lehet tüntetni a mosatlant.

Hozzávalók

a paradicsomszószhoz

a húshoz

a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek