r
Nosalty Logó

Torrente torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Torrente torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    218.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2877.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.4 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 4747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, amihez aztán kanalanként adagoljuk a cukrot, míg kemény, fényes hab nem lesz belőle.
  2. A sárgáját folytonos keverés mellett, szintén darabonként engedjük a tojásfehérjéhez.
  3. Egy sima evőkanál segítségével óvatosan kevergetve, kanalanként beleforgatjuk a sütőporral és citrusporral elkevert lisztet.
  4. A tésztát egy téglalap alakú tortakeretbe öntjük, ami alá szilikonos sütőpapírt teszünk. Az oldalát nem kell kikenni semmivel, mert akkor nem tud a tészta jól megemelkedni.
  5. 160 fokon, hőlégkeverésen 30 perc alatt megsütjük. A tésztát rácsra téve kihűtjük.
  6. Közben a krémnek valókat összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  7. Amikor kihűlt a torta, vízszintesen kettévágjuk, vastagon megkenjük krémmel, és a tetejét ráillesztjük. A torta tetejét és oldalait is bekenjük krémmel, hogy a fondant hozzáragadjon.
  8. A fondantot kinyújtjuk a megfelelő méretűre, és kb. 3 mm vastagságúra. Ráterítjük a tortára, elsimítjuk rajta. Lelógó széleit vagy levágjuk, vagy a tészta alá simítjuk.
  9. A mintát kiszabjuk marcipánból, és a tortára helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2119
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Torrente torta
Évi néni 1830 recept

Ez a torta a fiam névnapjára készült meglepetésnek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?