r
Nosalty Logó

Toroskáposzta 3.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tamás
Toroskáposzta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 481 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7440.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1470 mg
  • Nátrium
    5243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2216 micro
Összesen 1443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát üvegesre pirítjuk sertészsíron, közben kockázzuk fel a húst kis, kb. 1,5x1,5x1,5 cm-es darabokra.
  2. Amikor a hagyma megpirult, tegyük bele a húst és pirítsuk, addig amíg az összes hústdarab be nem fehéredik, amikor már kezdenek fehéredni a húsdarabok adjuk hozzá sót és borsot és így pirítsuk tovább. Ízlés szerint barnára is piríthatjuk, de akkor tegyük a húst előbb bele, ne várjuk meg míg megüvegesedik a hagyma.
  3. Húzzuk félre a fazekat, várjunk amíg abba marad a rotyogás. Tegyünk bele 3 tk paprikát, jól keverjük el, tegyük vissza a tűzre, rövid ideig pirítsuk még paprikásan, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, morzsoljunk rá kevés majorannát és kb. 3 késhegynyi őröltköményt. Kevergetve, közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhul. (Ha megfelelő a hús, akkor 1x kell majd pótolnunk a vizet.)
  4. Tegyük bele a savanyú káposztát, keverjük össze, hogy szép piros legyen mindenütt és főzzük addig - sűrűn kevergetve -, amíg meg nem puhul a káposzta.
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 155726
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toroskáposzta 3.
Tamás 3 recept

Ezt a receptet a nejemtől tanultam, Ő mesélte, hogy disznóvágáskor készítik náluk mindig ezt az ételt. Sajnos, még nem voltam náluk disznóvágáson, de attól még sokszor főzzük, mert nagyon finom és tápláló, tiszta függő vagyok már rá :).  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek