r
Nosalty Logó

Török rizspuding La fée de cuisine konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Török rizspuding La fée de cuisine konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3130 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4301.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    2600 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3130 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a rizst megmossuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel. Amikor elkezd főni, fedőt teszünk rá, és kb. 25 percig hagyjuk így párolódni. Időközönként átkeverjük. Amikor elfőtte a vizet (abban az esetben, ha egy kis víz még maradna rajta, öntsük le), felöntjük 2 l tejjel és hozzáadjuk a cukrot is. Tovább forraljuk közepes hőfokon és időközben alaposan átkeverjük.
  2. Eközben kikeverjük a maradék tejjel a kukoricalisztet, majd folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a forrásban lévő keverékhez.
  3. A hőfokot alacsonyra vesszük, majd hozzáadjuk a csipet sót és a vanília kivonatot. Így főzzük gyakori kevergetés mellett még 15 percig.
  4. A pudingokat kis tálakba töltjük és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt fahéjjal díszítjük.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1190
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A török rizspuding, vagy eredeti nevén Sütlac  egy végtelenül egyszerű és megéis mennyei ízű desszert. Pudingunkat akár még a  sütőben is megsüthetjük, ebben az esetben arra kell figyelnünk, hogy a hőálló edénykéket vízzel felöntött tepsibe állítjuk, majd 200 fokon kb. 20 percig sütjük. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek