r
Nosalty Logó

Török rizspuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Török rizspuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 879 kcal
  • 13% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 13% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 879 kcal
  • 13% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél liter tejet felforralunk, majd beletesszük a rizst és néha megkeverve közepes lángon főzzük.
  2. Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a maradék tejben elkevert keményítőt is lassan hozzácsorgatjuk. Folyamatosan keverve addig főzzük, míg sűrűbb, pudingszerű állaga lesz.
  3. A rizspudingot négy kis tálkába elosztjuk. Kihűlve kínáljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 670
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 68080
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Becsületes nevén sütlaç. A klasszikus változatot készítettem, a török cukrászdák a külsejével variálnak még: csíkokban meghintik finomra darált pisztáciával és kókuszreszelékkel vagy pedig megégetik a tetejét (ez a verzió is nagyon finom, mert egy kis karamelles ízt kap tőle). A hozzávalók arányain némiképp változtatva, Filiz Zorlu: Contemporary Turkish Cooking c. könyvéből  készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek