r
Nosalty Logó

Török pizza 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Török pizza 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A paradicsomos töltélékhez

A sajtmártáshoz

A kenéshez

Összesen 1094 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A paradicsomos töltélékhez

A sajtmártáshoz

A kenéshez

Összesen 4374 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A paradicsomos töltélékhez

A sajtmártáshoz

A kenéshez

Összesen 177 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    4515 micro
Összesen 1094 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7720.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2852 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2550 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    808 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1784 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9200 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    18061 micro
Összesen 4374 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    168 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A paradicsomos töltélékhez

A sajtmártáshoz

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. A liszttel elkeverjük az instant élesztőt, sót, majd a főtt, összetört krumplihoz adjuk, és felengedjük annyi langyos vízzel, amennyit felvesz. Gyúrjuk, dagasztjuk, lágy tésztát kapunk, és egy órára félretesszük kelni.
  2. Közben elkészítjük a töltelékeket: a spenótos töltelékhez megpároljuk a spenótleveleket a margarinon, az összetört fokhagymával. Felengedjük a tejszínnel, és botmixerrel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót.
  3. A paradicsomos töltelékhez a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymával olívaolajon megpároljuk, majd felöntjük paradicsompürével, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
  4. A sajtmártáshoz a margarint megolvasztjuk, és a liszttel rántást készítünk. Felöntjük tejjel, majd amikor felmelegedett, belereszeljük a sajtot, és addig főzzük, amíg meg nem olvad a sajt. Fűszerezzük.
  5. A megkelt tésztát kb. 10-12 kis adagra osztjuk, és egyenként olyan hosszú lapokat nyújtunk belőle, amilyen széles a tepsi rövidebbik oldala. Hosszában a közepére kenünk a spenótos töltelékből, rászórjuk a felkockázott feta sajtot, a sajtos szószból pedig pacákat csöpögtetünk rá. A tészta széleit behajtjuk, hogy vékonyabb, hosszúkás formát kapjunk. A paradicsomos töltékkel hasonlóan járunk el, csak nem feta sajtot, hanem 3-4 szelet paradicsomot teszünk egy-egy pizzára, és ugyanúgy a sajtos töltelékből.
  6. Egy tepsibe 3-4 darab fér el. A fele spenótos, a fele paradicsomos lesz. Ha kész, a széleket megkenjük tojás és tej keverékével, és szezámmaggal megszórjuk.
  7. 200 fokon sütjük, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 372
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 44967
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom előétel, vagy vendégváró, sokféle töltelékkel készíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A paradicsomos töltélékhez

A sajtmártáshoz

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek