r
Nosalty Logó

Török lepénykenyér magyaros verzióban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Török lepénykenyér magyaros verzióban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

lepénykenyér

feltét a tetejére

Összesen 1157 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

lepénykenyér

feltét a tetejére

Összesen 3470 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

lepénykenyér

feltét a tetejére

Összesen 279 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2767.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 1157 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8303 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    5792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 3470 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

lepénykenyér

feltét a tetejére

Elkészítés

lepénykenyér

  1. Az élesztőt és a cukrot a langyos víz felével elkeverjük, pár percig békén hagyjuk. A lisztet és a sót az ujjainkkal alaposan eldolgozzuk, egy mélyedést készítünk, amibe az élesztős keveréket beleöntjük. A langyos víz másik felét közelünkben tartjuk, gyúrásnál, ha szükséges (az lesz), apránként a tésztához adagoljuk. Az olajat szintén hozzámérjük. A tésztát addig gyúrjuk, dagasztjuk, míg az könnyen elválik a kezünktől és a tál falától.
  2. A tésztát konyharuhával lefedjük, legalább 45percig pihentetjük. Pihenő idő után a tésztát enyhén lisztezett deszkára tesszük, kicsit átdolgozzuk.
  3. Enyhén lisztezett deszkán négyzet alakúra formázzuk, és kb. 10 percig még pihentetjük. A kész szószból kenünk mindegyik tetejére, majd reszelt sajttal szórjuk. 200 fokos sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!!

feltét a tetejére

  1. A zsíron a hagymát megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a fűszerpaprikát, a chiliszószt, a ketchupot.
  2. Beleaprítjuk a bőrétől megfosztott kolbászhúst. Ízesítjük sóval, borssal, oreganóval, bazsalikommal, kakukkfűvel. A fokhagymát is beletörjük. Összefőzzük pár percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5050
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A török konyha igen népszerű, bőséggel használják a zöldségeket, jól fűszerezik a húsokat, és van a repertoárjukban több fajta lepénykenyér, amit magában is élvezet fogyasztani. Én most magyaros feltéttel készítettem el, és a siker garantált!!! :-)))

Hozzávalók

lepénykenyér

feltét a tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek