r
Nosalty Logó

Tonhalas tészta 6.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tonhalas tészta 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A bechamel mártáshoz

A kész tésztához

Összesen 788 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A bechamel mártáshoz

A kész tésztához

Összesen 3152 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A bechamel mártáshoz

A kész tésztához

Összesen 291 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 788 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5389.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    1693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    690 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    873 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 3152 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

A bechamel mártáshoz

A kész tésztához

Elkészítés

A bechamel mártáshoz

  1. Tegyünk fel vizet forrni egy pici olívaolajjal és sóval.
  2. Amíg felforr, elkészítjük a Bechamel mártást. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint együtt az olajjal egy közepes edényben.
  3. Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük.
  4. Mindeközben mikróban melegítsünk fel 2 dl tejet, majd óvatosan, fokozatosan adjuk hozzá a masszánkhoz, közben kevergessük, amíg sima (csomómentes) nem lesz. (Vigyázzunk, mert hamar becsomósodik a mártásunk, ha a tej nem elég forró. A hőmérséklet-különbség okozhatja a csomósodást, ezért fontos a tej felmelegítése.).
  5. Tegyük vissza a tűzhelyre, és folytonos kevergetés mellett sűrítsük be.
  6. Ezek után ízesítsük, só, bors, szerecsendió hozzáadásával. A megadott mennyiségek megváltoztatásával sűrűbbre, ill. hígabbra vehetjük a mártást. Utólag is tudjuk az állagát változtatni, ezért lesz szükség egy kis tejszínre.
  7. A kész mártásba tegyük bele a tonhalkonzerveket. Nem szükséges összetörni, a kevergetésnél szétoszlik. Majd lassú tűzön egy pár percig melegítsük össze a bechamellel.
  8. Ekkorra a pennénk is elkészül, amit leszűrés után hozzáadhatunk a keverékhez.
  9. Egy kis chilli paprika, ha szükséges egy kis tejszín, és 5-10 perc lefedve állni hagyjuk. A tészta magába szívja az ízeket, és "felveszi" a szószt.
  10. Parmezán sajttal és petrezselyemmel a tetején tálaljuk. (Akiknek még nem elegendő a kalóriamennyiség, azok a mártásba is tehetnek reszelt sajtot.)
  • Receptkönyvben: 472
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 62492
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család szakácsnői rovatunk második befutójához érkeztünk. Orsi az én kedves és egyetlen nagy tesóm remeke ez, amelyhez hasonlót Olaszországban evett, de végül itthon tökéletesített ki. Nagy csodálója vagyok szakácsművészetének, tőle lestem az apró trükköket, kaptam bátorságot az ízek gazdag használatához, és tőle tudtam meg, hogy milyen örömteli és kreatív dolog a főzés. Igyekszem minél több receptet megosztani az általa készítettekből, most következzen egy egyszerű és nagyszerű elsősorban tonhal-rajongóknak.

Hozzávalók

A bechamel mártáshoz

A kész tésztához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek