r
Nosalty Logó

Tomatotree erdélyi rakott káposztája

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Tomatotree erdélyi rakott káposztája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 903 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.4 g

Zsír

  • Összesen
    395.3 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15746.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    11529 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1353 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3751 micro
Összesen 5412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát kicsit átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, majd sós vízben feltesszük, és megfőzzük.
  2. A rizst a hagyományos módon megpároljuk.
  3. A szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, majd hozzádobjuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, kicsit megdinszteljük.
  4. Beletesszük a felkarikázott kolbászt, azzal is kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált húst is. A húst fehéredésig sütjük, majd sóval, borssal és bőven majorannával meghintjük. Fedő alatt készre pároljuk.
  5. Egy nagy tűzálló tálat zsiradékkal kikenünk. A káposzta felét beleterítjük. Pár kiskanál tejföllel megpöttyözzük.
  6. A káposztára rétegezzük a párolt rizst, majd a darált hús következik. Erre is teszünk a tejfölből.
  7. Végül betakarjuk a maradék káposztával, és bekenjük a maradék tejföllel.
  8. 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Tálaláskor további tejföllel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 432
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 120
  • Össznézettség: 144649
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tomatotree erdélyi rakott káposztája
Tomatotree 262 recept

Lajos Marinak köszönjük! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek